14 Şubat 2020 07:25

Ayşe Karaman’ın ölümüne sebep olan ilaca olay yerindeki enjektörde rastlanmadı

Adli Tıp Kurumu raporuna göre, Anestezi Teknikeri Ayşe Karaman'ın cansız bedeninin bulunduğu olay yerindeki enjektörde, Karaman’ın ölümüne sebep olan “F.” isimli ilaca rastlanmadığı ifade edildi.

Fotoğraf. DHA

Paylaş

Anestezi Teknikeri Ayşe Karaman, 29 Temmuz 2019’da bir dönem aynı hastanede çalıştığı Uzman Dr. Özgür Tarhan’ın, Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi’ndeki evinde ölü bulundu. Başlatılan soruşturmanın ardından, Karaman’ı damar yolundan verdiği ilaçla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Tarhan hakkında, “tasarlayarak öldürme suçundan” iddianame hazırlandı.

Adli Tıp Kurumu (ATK) 5’inci İhtisas Dairesinin, 4 Şubat'ta dava dosyasına sunduğu raporda, “F.” isimli ilacın Karaman’ın ölümüne sebep olduğunu belirtti. Raporda ayrıca, “F.” ilacının "TCK’nın 188’inci maddesi kapsamında uyuşturucu veya uyarıcı maddelerden" olduğu bilgisine yer verildi. Ancak 10 Şubat'ta ATK Ankara Grup Başkanlığı'nın dava dosyasına gönderdiği raporunda, olay yerinde bulunan enjektör ve ampullerde Karaman’ın ölümüne sebep olan “F.” isimli ilaca rastlanmadığı ifade edildi.

Tarhan, yargılandığı duruşmalarda, Karaman’ın ailesiyle sorunları olduğunu, maddi sıkıntılar yaşadığını ileri sürerek, intihar ettiğini savundu. Karaman’ın annesi Feride Karaman ise, Tarhan’ın, kızını kendisine bağımlı hale getirmek için ilaçlar verdiğini ve onu öldürdüğünü söyledi.

Davada tanık olarak dinlenen T.A, sanığın Karaman'a propofol ilacını enjekte ettiğini söyledi.

“TEK TUTAR DALIMDI”

Anne Feride Karaman, "Kızım öldürüldüğü günden beş gün sonra kursa başlayacaktı. Planları vardı. Kızım benim tek tutar dalımdı, kırdı. O benim akıl hocamdı. Her şeyde ona danışırdım. Çok iyiydi, sevgiyle büyüttük. Biz kopuk bir aile değildik. Fail yalanlara sığınıyor” dedi.

“EL ELE VERMELİYİZ”

Cinayetlerin önüne geçmek için kadınların el ele vermesi gerektiğinin altını çizen Karaman, “Birlikte mücadele etmeliyiz ki, adalet en ağır cezayı versin ki, emsal kararlar olsun” diye seslendi. Kadın cinayetleri davalarında sanıkların duruşmalara takım elbiseyle gelerek iyi hal indirimlerini aldıklarını söyleyen Karaman, “Böyle olmamalı. Hep birlikte bir şeyler yapmalıyız" çağrısında bulundu. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

İstinaf, çocuk istismarını "sarkıntılık" olarak görmekte ısrarcı!

SONRAKİ HABER

Bakan Soylu’ya “Kel” dediği için hakkında soruşturma açılan Tugay Bek’e takipsizlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...