13 Şubat 2020 17:20

4 gazetecinin davası görüldü, yazarımız hakkında iddianame hazırlandı

Gazeteci Emre Orman’a 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. Gazeteciler Abdullah Kaya, Adil Demirci ve Deniz Yücel'in davaları ertelendi. Yazarımız Ender İmrek’e açılan davada iddianame hazırlandı.

Fotoğraf: Akın Çeliktaş/DHA

Paylaş

Türkiye'de gazeteciler yargı kıskacında. Sadece bir günde dört gazetecinin davası görüldü, bir gazeteciye hapis cezası verildi. Ayrıca yazarımız Ender İmrek'e Emine Erdoğan'ın Hermes marka çantasını eleştirdiği için açılan davada iddianame hazırlandı.

EMRE ORMAN'A 1 YIL 6 AY 22 GÜN HAPİS CEZASI

Gazeteci Emre Orman’ın sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “zincirleme terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, Orman’a “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Orman hakkında uygulanan tüm adli kontrol tedbirleri de kaldırıldı.

YAZARIMIZ ENDER İMREK İÇİN İDDİANAME HAZIRLANDI

Yazarımız Ender İmrek’in “Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta” başlıklı köşe yazısıyla ilgili açılan davada iddianame hazırlandı. İddianamede “Alakasız iki olayda müşteki ile yine arasında bir bağlantı bulunmayan üçüncü bir kişi karşılaştırılarak güya diğer tarafta bulunan iyi ve güzel vasıfların müştekide bulunmadığı şeklinde kinayeli anlatımlarda bulunduğu ve kullanılan ifadelerin müştekiyi küçümseyici nitelikte olduğu sonucuna varılmıştır” denildi. Mahkeme İmrek’in hakaret suçundan cezalandırılması istendi. Dava 29 Nisan’da görüşülecek.

İmrek yazısında Emine Erdoğan’ın Hermes marka çantasını eleştirirken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan da bahsediyordu.

ABDULLAH KAYA’NIN DAVASI 14 MAYIS’A ERTELENDİ

Ağrı Valiliği tarafından izin verilen festivalde çekim yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan gazeteci Abdullah Kaya’nın yargılandığı davanın 8’inci duruşması görüldü. Kimlik tespiti ardından savunma yapan Kaya, söz konusu festivalin valilik izni alınarak yapıldığını hatırlattı. Gazetecilik faaliyetinin yargılandığına dikkat çeken Kaya, beraat talep etti. Mahkeme, duruşmaya katılmayan bir sanığın dinlenmesi kararı vererek, duruşmayı 14 Mayıs gününe erteledi.

ADİL DEMİRCİ DAVASI 16 HAZİRAN’A ERTELENDİ

Aralarında Etkin Haber Ajansı (ETHA) Muhabiri Adil Demirci’nin de bulunduğu 22 sanığın “terör örgütü üyeliği” ve “terör örgütü propagandası” suçlamalarıyla yargılandığı davanın 5. duruşması görüldü. Tutuksuz yargılanan 8 sanık duruşmada hazır bulundu. Sanıklar ve sanık müdafileri ayda 2 kez uygulanan adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti. Mahkeme, adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması talebini reddetti. Bir sonraki duruşma 16 Haziran tarihinde görülecek.

DENİZ YÜCEL’E 13 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEBİ

Öte yandan Alman ‘Die Welt’ Gazetesinin Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel için "basın yoluyla zincirleme şekilde terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 13 yıla kadar, “halkı kin ve nefrete tahrik etmek” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Yücel hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”ten ayrı bir suç duyurusunda bulunulması istendi. Mahkeme davayı 2 Nisan’a erteledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

DİSK'ten 53. kuruluş yıl dönümünde konferans: Dayanışmayla daha güçlü olabiliriz

SONRAKİ HABER

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli: İBB Meclisi Avcılar'ın sorununu çözmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...