13 Şubat 2020 16:03

İşten atılan Darıca VİP Giyim işçilerinin direnişi 87. gününde

Deriteks'te örgütlendikleri için VİP Giyim patronunun işten attığı ve 87 gündür işe geri dönmek için direnen kadın işçilerin yağmurdan korunmak için kullandıkları naylona polis el koydu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sendikal faaliyet yürüttüğü için Darıca VİP Giyim fabrikasından atılan ve 87 gündür işe geri dönmek için direnişte olan kadın işçilerin yağmurdan korunmak için kullandıkları naylon, polis tarafından kaldırıldı. Polis, "Daha sağlam bir şey yapın, bu sizi korumaz" diyerek naylonu kaldırmaya çalıştı. İşçilerin engel olması üzerine polis bu kez de "Valiliğin kararı var" diyerek naylonu kaldırdı. Direnişteki işçilerin çadırları daha önce de güvenlik gerekçesi ile kaldırılmıştı.

87 gündür direnen Nimet ve Kadriye aslı işçiler ise direnmeye devam edeceklerini, karşılaştıkları hiçbir zorluğun onları vazgeçiremeyeceğini söyledi.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde kurulu bulunan VİP Giyim’de Deriteks Sendikasında örgütlenen işçilerden 15’i işten atılmıştı.

VİP İŞÇİLERİNDEN SF İŞÇİLERİNE SELAM!

Direnişteki VİP Giyim işçileri, kendileri gibi Deriteks sendikasına üye oldukları için İzmir Gaziemir'deki SF Tekstil fabrikasndan atılan ve 114 gündür direnen kadın işçilere selam gönderdi.

(Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Sesimizi duyun, ölmek istemiyoruz"

SONRAKİ HABER

Türk Harb-İş üyesi kadın işçi meslek hastalığı gerekçesiyle işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...