13 Şubat 2020 15:31

ODTÜ'de biyoloji öğrencileri talepleri için temsilciler seçecek

ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü 1.sınıf öğrencileri, forum düzenledi. Öğrencilerin sınıflarda seçecekleri temsilcilerden oluşan bir kurul oluşturması kararı alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Berk YALNIZ
Selen AKÇAKOCA
Ankara

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Biyolojik Bilimler Bölümü 1.sınıf öğrencileri, ders araç gereçlerinin yetersizliği ve sınıfların kalabalığıyla ilgili yaptıkları imza kampanyasının ardından bölüm başkan yardımcılarının da katılımıyla forum düzenledi. Forumda öğrencilerin sınıflarda seçecekleri temsilcilerden oluşan bir kurul oluşturması kararı alındı.

Öğrenciler, güz döneminin sonunda ders araç gereçlerinin yetersizliği nedeniyle bir imza kampanyası başlatmışlardı. Kampanyada öne çıkarılan talepler laboratuvar koşullarının iyileştirilmesi ve derslerin çok kalabalık olmasından dolayı sınıf sayısının arttırılması idi.

Son yıllarda YÖK’ün bölümün kontenjanlarını artırdığı halde bilimsel eğitim için Biyolojik Bilimlere ayırdığı bütçenin artırılan kontenjanla aynı oranda artırılmaması öğrencilerin dersleri bölümün normal kapasitesinden daha fazla öğrenciyle almalarına ve istediği dersi tekrar alamamalarına, laboratuvarlarda ise imkanların yetersizliğinden dolayı çalışmalarını verimli bir şekilde yapamamalarına neden oluyor.

Bu sorunlarına çözüm aramak üzere bölümde bir forum gerçekleştiren Biyolojik Bilimler öğrencileri, farklı sınıflarda yaşanan benzer sorunlarını tartıştılar. Bölüm yönetiminin de katıldığı toplantıda öğrenciler, sorunlarını çözebilmeleri için en etkili yolun öğrenci temsilciliği olacağını vurguladılar.

Bölüm yönetiminin öğrenciler ile arasındaki iletişimi artırmak, öğrencilerin de bölümün birer bileşeni olduğu ve bölümde alınacak kararlarda söz sahibi olması gerektiğini aldıkları sözlerle vurgulayan bölüm öğrencileri, birlikteliklerini güçlendirebilmek amacıyla her sınıftan temsilcilerin seçileceği bir yapı kurmayı kararlaşırdılar. Bölüm yönetimi ise öğrencilerin kuracağı bu yapıyı tanıyacaklarını belirtti.

Biyolojik Bilimler öğrencileri kurulacak yapının işleyişini konuşmak ve seçimin nasıl yapılacağını kararlaştırmak üzere 19 Şubat'ta yeniden bir araya gelecek.

ÖNCEKİ HABER

Fatih’in yiyemedikleri-2: Patates

SONRAKİ HABER

"Sesimizi duyun, ölmek istemiyoruz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...