13 Şubat 2020 14:39

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikasından sürgünlere tepki

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, İzmir TCDD 3. Bölge Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ünal Karadağ'ın sürgün edilmesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: BTS

Paylaş

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), İzmir TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, Trafik ve İstasyon Yönetim Servis Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ünal Karadağ'ın sürgün edilmesine tepki gösterdi.

KESK'e bağlı sendika tarafından TCDD Genel Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında konuşan BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, "Bugün AKP hükümetinin ve Memur-Sen’in talimatlarını yerine getiren TCDD bürokratlarının, ayrımcı, keyfi, liyakatsiz ve kadrolaşmaya dönük adımlarından biriyle karşı karşıyayız. Sendikamız üyesi olan Ünal Karadağ, sözde rotasyon adı altında Malatya’ya sürgün edilmiştir" dedi.

Bu uygulamanın sendikaya yönelik bir gözdağı olduğunu belirten Bektaş, üyelerinin sürgün edilmesi işleminin iptal edilmesini isteyerek aksi takdirde bu hukuksuz uygulamanın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Öte yandan TCDD Trafik ve İstasyon Yönetimi Dairesince uygulanan personel politikası başta olmak üzere demiryollarındaki liyakatsiz atamaların yanlışlığını, TCDD’nin altyapı ve tren işletmeciliği olarak ikiye ayrılarak parçalanmasını, Çorlu ve Marşandiz tren kazalarının gerçek nedenlerini defalarca paylaştıklarını söyledi.

Bektaş, en güvenli ulaşım sistemlerinden kabul edilen demiryollarının TCDD’de yönetime gelen bürokratların karar ve uygulamaları sonucu yurttaşların korkarak kullanmak zorunda olduğu bir sisteme dönüştüğünü dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başiskeleliler zamlardan şikayetçi: Harcamalar kısıldı, faturalar kabardı

SONRAKİ HABER

Kale Pratt'ta sendikalaşan 7 işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...