13 Şubat 2020 14:04

Ayvalık Tabiat Parkı ihalesi iptal oldu

Ayvalık’ta Tabiat Parkı sınırları içindeki kıyıların kiralanması için yapılacak olan ihale iptal oldu.

Görsel: Google Maps

Paylaş

Ayvalık halkının tepki gösterdiği Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içerisindeki Pınarboğazı ve Dalyan’ı özel şirketlere kiralamak için yapılmak istenen ihale iptal oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bölge Müdürlüğü, Balıkesir Şube Müdürlüğü Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içerisindeki Pınarboğazı (Ortunç yanı) Günübirlik Kullanım Alanı ile Dalyan’ı (Ada Kamping yanı) halka kapatıp 11 Şubat 2020 tarihinde 7+13 Yıl için kapı girişi + büfe işletmeciliği işi olarak özel şirketlere ihale edeceğini açıklamıştı. Bunun üzerine Ayvalık Tabiat Platformu, 70 bin nüfuslu ilçede 25 binlere dayanan İmza kampanyası düzenledi. Hemen sonrasında da Belediye Başkanı Mesut Ergin önderliğinde spor kulüpleri, demokratik kitle örgütleri, meslek kuruluşları, siyasi partiler, çevre ilçelerden desteğe gelen yaşam savunucuları Ayvalık halkıyla birlikte ihaleye açılan koyda eylem yaptı. Tepkiler üzerine Ayvalık Tabiat Parkı içindeki kıyıların özel şirketlere kiralanması için yapılacak olan ihale iptal edildi.

Ayvalık Tabiat Platformu konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu kararın Ayvalık için önemli bir kazanım olduğu belirtilerek "Kıyılar halkındır dedik, kiralanamaz dedik. Direndik, kazandık. Mücadeleye destek veren herkese teşekkür ediyoruz" denildi. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IPI üyesi Joan Chirwa: Gerçekte değil, kağıt üstünde özgürlük

SONRAKİ HABER

"FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışması: Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...