13 Şubat 2020 12:54

Avcılar'da öldürülen Seda Kurt'un annesi: Katili saklayanlar da cezalandırılsın

Seda Kurt'un annesi Bedia Akar, katili saklayanlara tepki gösterdi: Bunu saklayan nasıl bir vicdan? En kısa sürede bulunup gerektiği gibi cezalandırılmasını istiyorum.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Avcılar'da Ercan A. adlı erkeğin öldürdüğü Seda Kurt’un annesi Bedia Akar, "Bunu saklayan nasıl bir vicdan? En kısa sürede bulunup gerektiği gibi cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Cinayetten sonra torunu ile birlikte Avcılar Belediyesinde görevli psikologun desteğini alan anne Bedia Akar, kızı Seda Kurt’un ölümünden bu yana 100 gün geçtiği halde, fail Ercan A.'nın yakalanamadığını söyledi. Akar, kızının Beylikdüzü’ndeki bir kadın sığınma evinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, eşinin bıçaklı saldırısına maruz kalan bir kadını korumak isterken, defalarca bacağından bıçaklandığını hatırlattı. Kasten yaralama, uyuşturucu kullanmak, intihara teşebbüs suçlarından kaydı bulunan 41 yaşındaki Ercan A.’yı gizleyenlere de tepki gösterdi.

"KİM SAKLIYORSA O DA CEZALANDIRILSIN"

DHA muhabirine konuşan Akar, şunları söyledi:

"Bunu saklayan nasıl bir vicdan? Buna yardımcı olan, destek sağlayan nasıl bir insan anlamıyorum. Polis soruşturmanın gizli sürdüğünü söylüyor. Akrabası dahil hiçbir çocuğu bile sormadı. Ondan olan iki yaşında kızı var. Bu terör son bulsun. Bunların yaptığı yanlarında kâr kalmasın. ‘Suç makinesi’ gibiydi, denetimli serbestlikten dışarıdaydı. Bir sürü eski cezası, suçu, temyizdeki süren davaları ve sürekli arka arkaya gelen denetimli serbestlikleri vardı. Denetleyemiyorlarsa lütfen bunları sokağa salmasınlar. Madde kullanıyordu, en kısa sürede bulunup gerektiği gibi cezalandırılmasını istiyorum. Buna lojistik destek sağlayanların tümünün cezalandırılmasını istiyorum. Kim saklıyor? Bu çocuk 100 gündür akşamları 'anne' diye ağlayarak uyuyor. Hangi vicdan buna sığıyor?"

NE OLMUŞTU?

Ercan A., 4 Kasım'da birlikte yaşadığı Seda Kurt'u bıçaklayarak öldürdükten sonra kaçtı. Seda Kurt, evde bulunan oğlu Özgür Kurt ve annesi Bedia Akar'ın araması üzerine gelen 112 servisi görevlileri ile hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Kadının ilk eşinden oğlu Özgür Kurt, cinayetten sonra "Olay 2 yaşındaki kardeşimin gözü önünde oldu. Bu adamın daha önceden intihar girişimi var. Annemi daha önce de dövme olayları vardı. Bayağı ayrı kaldılar. Bir iki haftadır da kardeşim için bir araya gelmişlerdi" anlatmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayıp tablolarla ilgili 6 belediye görevlisi zimmet suçlaması ile yargılanacak

SONRAKİ HABER

Bodo Bode işçisi direniyor: Sendika tanınana kadar iş başı yapmaya niyetimiz yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...