13 Şubat 2020 07:54

Buca Belediyesi köylere 1800 zeytin fidanı dağıttı

Buca Belediyesi, kendi fidanlığında yetiştirdiği 1800 zeytin fidanını kırsal mahallelerdeki üreticiye destek kapsamında dağıttı.

Fotoğraf: Buca Belediyesi

Reklam

Buca Belediyesi tarafından kendi fidanlığında yetiştirdiği 1800 zeytin fidanını üreticiye destek kapsamında köylülere dağıttı. Zeytin fidanı dağıtımı için kırsal Kırıklar mahallesinde gerçekleştirilen törende üreticilere seslenen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç gelecekte bir avuç toprağın bile değerli olacağını belirterek, “Topraklarımıza sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

Tarımsal alanların korunması ve geliştirilmesi için çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen üreticiye destek çalışmaları kapsamında hazırlanan zeytin fidanlarının dağıtımı Kırıklar Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

BELEDİYENİN YETİŞTİRDİĞİ 1800 ZEYTİN FİDANI

Köyler bölgesinde tarımsal üretimi teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen fidan dağıtımında, Kırıklar’ın ardından Belenbaşı, Doğancılar, Karacaağaç, Kaynaklar’da yaşayan vatandaşlara zeytin fidanı dağıtımı yapıldı. Buca Belediyesi Fidanlığı’nda 4 yıl boyunca yetiştirilen toplamda 1800 adet Gemlik cinsi zeytin fidanı, yetiştirilmek üzere üreticiyle hediye edildi.

‘TOPRAKLARIMIZI SATMAYALIM, SAHİP ÇIKALIM’

Fidan dağıtımı töreninde üreticilere seslenen Buca belediye başkanı Erhan Kılıç, bazı rantçı kesimlerin üreticilerin sıkıntılarından yararlanarak üreticinin eklindeki tarlaları alıp toplamaya çalıştığını belirterek, “Anadolu coğrafyası, özellikle bizim bulunduğumuz Gediz ve Menderes bölgesi çok değerli yerler. Bizim köylerimiz çok kıymetli. Geleceğimiz tarımda. Gelecekte tarım açısından bu bölgeler altın değerinde olacak. Konut bir şekilde halledilir. Ama bir avuç toprak bile çok değerli olacak. Topraklarınızı toplamaya çalışan yapılara izin vermeyin. Sahip çıkın, tarlalarınızı satmayın” diyerek tarımsal alanların talan edilmemesi için uyarıda bulundu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam