12 Şubat 2020 14:17

Megam Tekstil işçilerinden sendikayı tanıyın çağrısı

Çorlu’da bulunan Megam Tekstil’de örgütlenen DİSK/Tekstil Sendikasının aldığı yetkiye patron itiraz etti. Sendika üyesi işçiler, patrona sendikayı tanıma çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tekirdağ Çorlu’da bulunan Megam Tekstil’de patronun DİSK/Tekstil Sendikasının yetki almasına itiraz etmesi yapılan eylemle protesto edildi.

DİSK Trakya Bölge Temsilciliği tarafından Megam Tekstil önünde düzenlenen eyleme Genel-İş Trakya ve Tekirdağ şubeleri, Birleşik Metal-İş, Lastik-İş, Gıda-İş, Emekli-Sen, Genel-İş Üyesi Lüleburgaz Belediyesi temizlik işçileri, Lüleburgaz Kadın Platformu, Emek Partisi ve Eğitim Sen Lüleburgaz Temsilciliği de destek verdi.

Eylemde açıklama yapan DİSK/Tekstil Örgütlenme Daire Başkanı Savaş Testici, çoğunluğu sağladıklarını ve birçok kez patrona diyaloğa hazır olduklarını ilettiklerini, ancak iki ayı aşkın süredir bir yanıt alamadıklarını belirtti. Testici, “Eğer işveren bu tutumunu sürdürürse, burayı direniş alanına çevireceğiz. İşverene buradan sesleniyoruz. Bizim çağrımıza kulak versin. Bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar direneceğiz. Bu konun bilinmesini istiyoruz” dedi.

Patronun fabrika içinde, işçileri sendika üyeliğinden vazgeçirmek çeşitli baskılara başvurduğunu, üye olmayan isçilere daha fazla zam önerdiğini, işten atmakla tehdit ettiğini belirten Testici, patronun bu baskılardan vazgeçmesini istedi.

Eylem sırasında işbaşı yapmak için gelen işçilerle, vardiyadan çıkan işçilerin bir kısmı da eyleme katıldı. İşçiler sendikalı bir şekilde çalışmak istediklerini söyledi. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Menemen Belediyesinden çıkarılan işçiler direnişte

SONRAKİ HABER

Elazığ'da okulların açılış tarihi yine ertelendi: 24 Şubat'ta açılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...