12 Şubat 2020 13:30

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, il başkanlığı için aday olmayacağını duyurdu

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, partisinin Ankara il kongresinde yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Rıfkı Güvener | Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, il kongresinde yeniden aday olmayacağını açıkladı. Güvener, Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra il başkanlığı görevini 16 Şubat itibariyle tamamlayacağını duyurdu. Kılıçdaroğlu’nun önerdiği tek listede yeni dönem Ankara İl Başkanlığı için Ali Hikmet Akıllı’nın ismi geçiyor.

CHP Ankara İl Başkanlığı görevini 2018 yılının Nisan ayından beri yerine getiren Rıfkı Güvener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul, Ankara ve İzmir için kongreye tek liste ile gidilmesini istemesinin ardından yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı. Belediye seçimlerinde Ankara’yı 25 yılın ardından CHP’nin aldığına ve çabalarının yoğunluğuna dikkat çeken Güvener, Hayır Bileşenleri ve parti tabanında kendisinin yeniden aday olması konusunda yoğun ısrar olduğunu da belirtti. Buna karşın Kılıçdaroğlu’nun üç ildeki tek liste talebi ile geri çekilen Güvener, parti içi demokrasi vurgusu yaparak, “Tek adam rejimine karşı hedef her düzeyde demokrasidir”dedi. Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde de bu duygularını paylaştığını ifade eden Güvener, “ülkemizde kurulmasını istediğimiz demokrasinin bütün kurallarıyla işler hale gelebilmesinin önkoşulunun, öncelikle ülkeyi yönetmek iddiasındaki siyasal partilerin demokrasiyi içselleştirmesiyle mümkün olacağına olan inancımı bir kez daha belirterek, il başkanlığı görevimi, 16 şubat itibariyle tamamlayıp, yeniden aday olmayacağımı belirttim” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Balıkesir'de 78 kuşağı 41. kez buluştu

SONRAKİ HABER

TİHV: Valilik ve kaymakamlıklar 21 il ve 1 ilçede 147 kez eylem ve etkinlik yasakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa