12 Şubat 2020 13:18

Balıkesir'de 78 kuşağı 41. kez buluştu

78 Kuşağı olarak bilinen dönemin gençlik hareketlerinde Balıkesir'de mücadele edenler 41'inci kez bir araya geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Balıkesir’de özellikle 70’li yıllarda antiemperyalist ve antifaşist mücadelenin yer almış ve 78 Kuşağı olarak bilinen dönemin öğrencileri hafta sonu 41. kez Balıkesir’de buluştu.

Elit/Asya oteli salonunda gerçekleşen buluşmaya katılan 300’e yakın kişi bir kez daha anılarını tazeleyerek hasret giderirken yakın dostları da kendilerini yalnız bırakmadı. CHP, EMEP, Sol Parti ve Yeşil Parti’nin bazı yönetici ve üyeleri ile bazı CHP il milletvekilleri de öğrencilik yıllarında aynı mücadele içerisinde oldukları dostlarıyla birlikteydi.

Gecenin başlangıcında Balıkesir 78’lileri adına bir konuşma yapan Nazif Çınar, 78 kuşağı olarak baskı ve zulme boyun eğmeyen Şeyh Bedrettin’lerin, Börklüce Mustafa’ların, ”Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan” diyen Pir Sultan’ların, Mustafa Suphi’lerin, ”Güneşi zaptedeceğiz diyen Nazım ustanın, 6.Filo’yu denize döken Deniz, Mahir ve Kaypakkaya’ların mirasçısı olduklarına vurguladı.

Baskılara, ölümlere, güç kaybetmelere rağmen pes etmediklerini anlatan Çınar, “Farklılıklarımızı ayrı hareket etmenin gerekçesi yapmak yerine, ortak noktalarımızı birlikte olmanın gerekçesi yapmanın önemini kavradık. Bizim kuşağımız; karanlığa karşı aydınlığın, hurafeye karşı bilimselliğin, bağnazlığa karşı laisizmin, faşizme karşı demokrasi ve özgürlüğün, keyfiliğe karşı hukuksallığın ve savaşa karşı barışın savunucularıdır” diye konuştu.

Etkinliğe katılanlar gelecek yıl tekrar birlikte olma dileği ile vedalaşarak biriktirdikleri güzel anılarla geceyi sonlandırdılar. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rusya Dışişleri: İdlib'de durumun kötüye gitme nedeni Ankara

SONRAKİ HABER

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, il başkanlığı için aday olmayacağını duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa