12 Şubat 2020 11:53

“Ahmet Çoban’ın hayatını geri verebilecek misiniz?”

KHK ile ihraç edilen BES Diyarbakır Şube Eski Başkanı Ahmet Çoban, yaşamını yitirmesinin ardından görevine iade edildi. Diyarbakır’da Ahmet Çoban için açıklama yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KHK ile ihraç edilen Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şube eski Başkanı Ahmet Çoban, yaşamı yitirmesinden sonra OHAL Komisyonu tarafından görevine iade edildi. Diyarbakır’da Defterdarlık önünde yapılan açıklamada, “Haksızca aldığınız işini geri verdiniz. Peki, hayatını geri verebilecek misiniz?​” diye soruldu.

“DOSYALAR KEYFİ OLARAK BEKLETİLİYOR”

BES Diyarbakır Şube Başkanı Suphi İzol tarafından yapılan açıklamada, OHAL Komisyonunun bir inceleme değil oyalama komisyonu olduğunu ve hukuki hiçbir dayanağının olmadığını söyledi. İzol, “Bu komisyon, hukuk ve adalet aranacak yer değil. Sanki yargılama şeklinde kararlar vermektedir. Keyfi olarak uzun süre dosyaları bekletmektedir. OHAL komisyonunun çalışma yöntemi, esası ve karar alma hızı telafisi mümkün olmayan dramların yaşanmasına neden olmuştur. Bunlardan birisi de Ahmet Çoban arkadaşımızdır” dedi.

“KHK ZULMÜNÜ İÇİNE SİNDİREMEDİ”

 İzol, Ahmet Çoban’ın baskılara rağmen hayatı boyunca emek ve demokrasi mücadelesinden vazgeçmediğini belirterek “Her zaman baskılara, zulme karşı mücadele etti. Ancak bu mücadelesi sonucu hep sistem tarafından cezalandırıldı. Buna rağmen onurlu mücadelesinden ödün vermedi. Bu KHK zulmünü içine sindiremedi. Bu zulme dayanamayıp kansere yenik düştü ve 22.04.2019 tarihinde vefat etti. İhraçtan yaklaşık 3,5 yıl sonra OHAL Komisyonu kararıyla görevine iade edilmiştir” dedi.

“OHAL KOMİSYONU LAĞVEDİLMELİ”

OHAL Komisyonunun bir an önce lağvedilmesi gerektiğini söyleyen İzol, “İktidar ve onun atadığı komisyon tüm bu yaşananların hesabını hukuken ve vicdanen nasıl verecek? Aileleriyle birlikte yüz binlerce insanın anayasal haklarının ellerinden alınarak açlık ve sefalete mahkûm edilerek sisteme biat ettirilmeye çalışılması aynı zamanda insanlık suçudur. Bu suça iktidarın yanı sıra OHAL Komisyonu üyeleri de ortaktır” diye ekledi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da son durum: Macron henüz diz çökmedi ama emekçilerin öfke kazanı kaynıyor

SONRAKİ HABER

Fincancı, Müftüoğlu ve Şahin Evrensel e-gazeteye abone oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...