12 Şubat 2020 11:29
Son Güncellenme Tarihi: 12 Şubat 2020 14:21

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'li James Jeffrey ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile görüştü. Kalın'ın görüşmede Suriye ve İdlib'deki kriz ile ilgili destek istediği belirtildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey başkanlığındaki heyet ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey başkanlığındaki heyet ile görüştüğü bildirildi. Görüşmede İdlib'de yoğunlaşan krizin çözümüne ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu, Suriye yönetimi tarafından Türk gözlem noktalarının hedef alınmasının kabul edilemez olduğunun ifade edildiği belirtildi.

Görüşmede ayrıca tüm ülkelerin sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiği ve Suriye rejiminin saldırılarının sona ermesi gerektiği ifadeleri sarf edildi. İdlib'deki çatışmalar sebebiyle ortaya çıkan göç dalgasının önlenmesi için diplomatik girişimlerin ivedilikle arttırılması gerektiği belirtilen görüşmede ateşkesin sürdürülebilirliğinin sağlanması da konuşuldu.

JEFFREY: TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyet, Türkiye Dışişleri Bakanlığındaki temaslarında, ABD'nin NATO müttefiki Türkiye'nin yanında olduğunu yineledi.

AA'nın haberine göre diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Jeffrey ve beraberindeki heyetin Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile yaptığı görüşmede, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, yaşamını yitiren Türk askerleri için ABD hükümetinin taziye dileklerini iletti ve ABD'nin NATO müttefiki Türkiye'nin yanında olduğunu tekrarladı.

Bakan Yardımcısı Büyükelçi Önal, İdlib'deki son durum ve gelişmeler hakkında ABD heyetine bilgi verdi ve Türkiye'nin, İdlib'de Astana ve Soçi kapsamında varılan mutabakatların uygulanmasını istediğini söyledi. 

Resmi temaslarda bulunmak için Ankara'ya gelen Jeffrey ve heyetinin Dışişleri Bakanlığındaki görüşmeleri, yaklaşık 1,5 saat sürmüştü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BTS üyesinin sürgün edilmesine tepki

SONRAKİ HABER

Van Barosu, TTB ve TMMOB'den çığ raporu: Ciddi ihmaller var, kalıcı çözüm bulunmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa