12 Şubat 2020 11:12 Güncelleme: 12 Şubat 2020 13:26

BTS üyesinin sürgün edilmesine tepki

İzmir'de BTS üyesi bir kişinin Malatya'ya sürgün edilmesine ilişkin sendika Alsancak Garı önünde basın açıklaması yaparak kararın geri çekilmesini istedi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

TCDD'de Trafik Müdür Yardımcısı olarak çalışan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şube üyesi Ünal Karadağ'ın Malatya’ya sürgün edilmesine ilişkin sendika basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi. Alsancak Garı önünde yapılan basın açıklamasına sendika üyesi emekçilerin yanı sıra, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Yöneticileri ve BTS Genel Başkan Hasan Bektaş da katıldı. 

Açıklamada ilk olarak söz alan Bektaş, AKP’nin iktidara geldiği günden beri demiryollarında birçok hukuksuzluğun yaşandığını dile getirerek son olarak yaşanan sürgüne karşı mücadele edeceklerini söyledi. Bektaş, "Bu uygulama vicdana ve adalete sığmaz. Gücümüzle bu kararın geri çekilmesini sağlayacağız. Yarın Ankara’da genel müdürlük önünde sesimizi yükselteceğiz" diye konuştu.
 
Genel Başkanın ardından açıklamayı okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar da, Memur Sen eliyle BTS üye ve kadrolarının sürgün edildiğini söyleyerek, "Sendikamız kadrolarından, Trafik Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ünal Karadağ, dün itibariyle Malatya’ya sürgün edilmiştir. Bu uygulamanın muhatapları çok iyi bilmelidir ki, devlet kurumları ve yetkili idareciler kararlarını alırken ve uygularken hukuk ilkelerine bağlı kalmak zorundadır. Ancak unutulmamalıdır ki bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı kararın alınmasında ve uygulanmasında rol alanlar, işledikleri suçlar nedeniyle bir gün mutlaka hukuk önünde hesap vereceklerdir" dedi.

"BU KARARDAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLMELİ"

Bu baskı ve hukuksuzluk karşısında hiçbir üyelerinin yalnız kalmayacaklarını dile getiren Çuhadar, "Bu sürgün kararı Memur Sen’in toplu iş sözleşmelerinde emekçileri pazarladığı odalarda alındı. Trafik dairesinin başına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışırken demiryolları ile hiçbir ilgisi ve birikimi olmayan birinin atanması, başlı başına traji komik bir durum olmakla birlikte, adı gecen şahsın, TCDD Meslek Lisesi çıkışlı 41 yıldır tren trafiğinin içinde olan üyemizi Memur Sen talimatıyla sürgün etmesi kabul edilecek bir durum değildir" diye belirtti.

Son olarak TCDD Genel Müdürlüğüne uyarıda bulunan Çuhadar, "Bu hukuksuz uygulamalar sonlandırılmalı ve üyemiz Ünal Karadağ eski görev yerine derhal iade edilmelidir. Aksi takdirde sendikamız her türlü fiili, meşru ve hukuki mücadelesini her platformda sürdürecektir" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam