12 Şubat 2020 10:34 Güncelleme: 12 Şubat 2020 10:52

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: AKP, ülkemizin başına gelmiş en büyük felakettir

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, İdlib'deki gerilim ve güncel politik gelişmelere ilişkin basın açıklaması yaparak, “AKP, ülkemizin başına gelmiş en büyük felakettir” dedi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmir Barosu önünde İdlb'de yaşanan gerilime ilişkin basın açıklaması yaptı. Baro binası önündeki Özgür Kürsü’de bir araya gelen İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri “AKP, ülkemizin başına gelmiş en büyük felakettir” dedi.

Kitle adına açıklamayı okuyan Melih Yalçın “2020’nin ilk aylarına çeşitli felaket ve ölüm haberleriyle girdik. Deprem, çığ, uçak kazasındaki kayıplar ve sınır ötesinden kayıp haberleri ardı ardına ülke gündemine düştü. Her biri ayrı bir araştırma konusu ve başlı başına büyük bir felaket olan bu yaşananlar, bizim ülkemiz için sıradan bir olay haline gelmeye başladı” diye sözlerine başlayarak, yaşanan felaketler biraz araştırılıp, sorgulandığında ortaya yolsuzluk, denetimsizlik, ihmal, talan ve yalana dayalı çürümüş bir sistemin kokuları yayılmaya başladığını dile getirdi. 

Ülkenin aktif deprem kuşağında yer aldığı bilinmesine rağmen önlemlerin alınmadığını söyleyen Yalçın, “Bu konuda doğrudan sorumluluğu olan hükümet hiçbir şey yapmadığı gibi imar aflarıyla çürük binalara tapu vererek ölümlere, maddi ve manevi kayıplara zemin hazırlıyor. Depreme hazırlık amacıyla vergi olarak halktan toplanan miyarlarca lira ortada yok, buhar olup uçmuş sanki” dedi. Kızılay üzerinden aktarılan paralara da değinen Yalçın, “Para aktarılan kuruluşlar nedense hep AKP yandaşı. Yani kamu parasını hortumladıkları yetmiyormuş gibi yükümlü oldukları vergileri dahi ödememek için Kızılay’ı kullanıyorlar” dedi.

"YAŞANAN BU FELEKETLERİN TEK SORUMLUSU AKP'DİR"

Ardından çığ felaketine uçak kazasına değinen Yalçın, “Aynı günlerde orada ne işimizin olduğunu bir türlü kimsenin anlamadığı sınır ötesinden, Suriye’nin İdlib kentinden ölüm haberleri geliyor. Hamaset ve savaş çığırtkanlığı yapan AKP, orada askerlerimizin ne için bulunduğunu kamuoyuna açıklamıyor. Biz buradan açıklayalım: Türkiye’yi bölgede bir alt emperyal güç haline getirme hayalleri içinde olan AKP, Suriye iç savaşından rant sağlamak ve alanda yer tutmak için cihatçı çetelere silah, eğitim, lojistik katkı ve paravererek destek oldu, pek çok savaş suçu işledi” diye konuştu. 

Ülkenin freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı hızla gittiğini söyleyen Yalçın, AKP’nin tek derdinin akıl ve bilim dışı politikalarda ısrar etmek, yandaşlarına daha fazla kâr, daha fazla rant sağlamak olduğunu ifade etti. Son olarak “Yaşanan bu felaketlerin tek bir sorumlusu var, o da kendi iktidarından başka hiçbir şey düşünmeyen AKP’dir. Aslında AKP ülkemizin başına gelmiş en büyük felakettir” diyen Yalçın yaşanan felaketlere sessiz kalınmaması gerektiğinin altını çizerek mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam