12 Şubat 2020 09:53

Türkoğlu cezaevinde yaşanan taciz, hakaret ve tehdit soruşturmasına "sıra" gelmedi!

Maraş Türkoğlu L Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki eşini ziyareti sırasında taciz, hakaret ve tehditlere maruz kalan Avukat R.U.'ya soruşturma ile ilgili "dosyaya sıra gelmedi" yanıtı veriliyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Maraş Türkoğlu L Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki eşini ziyareti sırasında taciz, hakaret ve tehditlere maruz kalan Avukat R.U., konuya ilişkin başlatılan soruşturmada bir gelişmenin yaşanmadığını ve katibin kendisine "Dosyaya sıra gelmedi" yanıtını verdiğini aktardı. 

Maraş Türkoğlu 1 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan eşini ziyaret etmek için 7 Kasım 2019 tarihinde cezaevine giden avukat R.U., burada çıplak arama dayatmasına karşı çıkması üzerine cinsel taciz, hakaret ve tehditlere maruz kalmıştı. Avukat R.U., bunun üzerine bağlı olduğu Adana Barosu'nun şikayetiyle Maraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. 

CEZAEVİ AVUKATI SUÇLADI

Savcılık, olaya ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında olayın yaşandığı ay içerisinde cezaevi idaresinden savunma istedi. Aramaların kanun, tüzük ve yönetmeliğe uygun olarak yapıldığını, avukatın ifadelerinin asılsız olduğunu ileri süren cezaevi idaresi, "İddiaların tamamının asılsız olduğu, personellerimizin kurum asayiş ve güvenliği için aşağılanmalara maruz kaldıkları anlaşılmış olup…" savunmasında bulunarak, avukatı suçladı. 

"BİR ARPA BOYU YOL ALINMADI"

Soruşturma dosyasında herhangi bir gelişmenin olmadığını aktaran Avukat R.U., Adana Barosu’na bağlı Cezaevi İzleme, Kadın ve Avukat Hakları komisyonları, Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne de başvuru yaptığını kaydetti. Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun başvurusunu işleme aldığını, ancak Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden cevap beklediğini belirten R.U., cezaevi idaresinin verdiği savunmaya işaret ederek, “Bu yazıya cevap verme gereği bile duymadım. Çünkü aklı başında herkes bir kadının cezaevi personeli önünde soyunmak istemeyeceğini bilecek kadar akıllıdır diye düşünüyorum" dedi. 

KATİP: SIRASI GELMEDİ

Soruşturma dosyasında bir arpa boyu yol alınmadığını belirten R.U., savcının dosyayı sürüncemede bıraktığını ifade etti. R.U., "Başvurum, 2019/24301 hazırlık numarasına kaydedilmesine rağmen bugüne kadar dosyada hiçbir işlem yapılmamıştır. Cezaevinden şüphelilerin kimlik bilgileri, kamera kayıtlarının temini bile istenmemiştir. Savcının katibi ile yaptığım görüşmede ‘Dosyayı biliyorum sırayla işlem yapıyoruz o dosyaya sıra gelmedi’ gibi geçiştirme cevaplar aldım. Dosyanın akıbetini sorduğum dilekçeme de henüz hiçbir cevap alamadım” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

"Ümraniye'de sağlık tesisi alanı imar tadilatı ile ranta açıldı"

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Yalım: Şeker fabrikalarında çalışanlar kadroya alınmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...