12 Şubat 2020 07:53

Denizli’de mülteciler işlemleri için saatlerce soğukta sıra bekletiliyor

Denizli'de mülteciler, İl Göç İdaresi Müdürlüğündeki evrak işlemleri için gece saat 22.00'de sıraya girmeye başlıyor. Polis, saatlerce soğukta bekleyen mültecilerin ateş yakmasına da izin vermiyor.

Polis mültecilerin ateş yakmasına müdahale etti. | Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Denizli İl Göç İdaresi Müdürlüğü önü, bugünlerde gece saatlerinde de kalabalık. Mülteciler, evrak işlemleri için saat 22.00’den itibaren müdürlük önünde toplanmaya başlıyor. Bu bekleyişleri sabah 8.40’a kadar devam ediyor. Geceyi soğukta sokakta geçiren mülteciler, göç idaresinin işlemleri hızlandırmasını talep ediyor.

Pamukkale ilçesi, Fatih Mahallesi'nde bulunan İl Göç İdaresi Müdürlüğü önü, bugünlerde Afgan, İranlı ve Suriyeli mültecilerin uzun ve zorlu bekleyişlerine sahne oluyor.

Yeni kimlik belgesi çıkarma, ikametgâh yenileme gibi işlemler için Göç İdaresine gelen mülteciler, günde sadece 7 kişinin işleminin yapıldığını, bu nedenle erkenden gelip sıraya girdiklerini söylüyor.

Afgan ve İranlı mülteci işçiler, son 1 aydır sağlık sigortalarının iptal edildiğini ve buna anlam veremediklerini söylüyor. Sorunun çözülmesi için geceden gelip sıraya girdiklerini belirten mülteciler, bir an önce işlemlerini tamamlamaya çalıştıklarını aktarıyor.

Saat 22.00 sıralarında Göç İdaresi önüne gelen mültecilerin bir bölümü camide, bir bölümü de battaniyelerle sokakta bekleyerek geceyi geçiriyor.

Denizli'de geceyi camide geçiren mülteciler

Soğuktan korunmak için ateş yakmak isteyen mültecilere polisler izin vermiyor.

Günlerce birkaç yasal işlem için bekletilen mülteciler, Göç İdaresinin daha hızlı çalışmasını ve işlerin kolaylaştırılmasını istiyor.

Geçen yıl polis, uzun süren kuyruklar nedeniyle Göç İdaresini protesto eden mültecilere biber gazıyla müdahale etmişti. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam