12 Şubat 2020 06:34

İŞKUR’dan işsize cevap: Amca sana nereden iş bulacağız

Emeklilikte Yaşa Takılanlardan (EYT) biri olan 56 yaşındaki Reşat Yılmazoğlu, İŞKUR’a gittiğini ve kendisine “Amca daha gençler iş bekliyor. Sana nereden iş bulacağız” dendiğini söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ergin ÇAĞLAR

Mersin’de iş arayan Yılmazoğlu, geçtiğimiz günlerde İŞKUR’a giderek iş başvurusunda bulunduğunu ancak oradaki yetkililerin kendisine; “Amca daha gençler iş bekliyor. Sana nereden iş bulacağız” dendiğini söyledi.

Yılmazoğlu, "Şu anda bir gecekonduda yaşıyoruz. Başka bir yerde ev tutmak istedim ama kiralar çok fazla olunca mecbur gecekonduda kalıyoruz. Gecekondu da aylık 450 TL kira ödüyorum. Ortalama 150 TL elektrik, 100 TL suya veriyoruz. Kesinlikle bizler et yiyemiyoruz. Kasabı unuttuk. Kriz yok diyenler inanın hiçbir şey bilmiyorlardır. Kriz fazlasıyla var. Günden güne kötü oluyor. Eskiden çalıştığımızda aldığımız para çoluğumuza çocuğumuza yetiyordu” diye konuştu. 

“EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİKTİR”

“İki tane okuyan çocuğum var sabahları onlara ancak 5 TL verebiliyorum. Başka da veremiyorum. Çünkü gücüm o kadar. Allah'tan servis falan sorunumuz yok. Aylık aile olarak masrafımız 3 bin 500 TL’yi buluyor onu da zar zor temin edebiliyoruz" diyen Yılmazoğlu, borç içinde yaşadıklarını söyledi. Yılmazoğlu, "Aldığımız parayı bir ona bir buna ödeyerek ayakta kalıyoruz. Emekli olsam alacağım o para bizi bir nebze rahatlatır. Ama yine de çalışmak zorunda kalırız. Çünkü emekli maaşı en fazla bin 800 TL'dir. O parayla yaşanılmaz. Emekli olsam yine de çalışırım. Bütün siyasi partilere, devlet büyüklerine bir çağrımdır. Acilen bu işsizlik ve pahalılığa çare bulmaları lazım. Biliyorum bizden daha kötü durumda olan insanlar var. Türkiye’de en büyük sorun işsizliktir” diye belirtti.  (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Aziz Oruç’a kıyafet, kitap ve mektup verilmiyor

SONRAKİ HABER

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Kanal İstanbul başvurusunu reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...