12 Şubat 2020 00:14

Mektup | Bu savaş kimin savaşı, amacı ne?

Kocaeli'den bir Ford Otosan işçisi yazdı: Bizim Suriye’de ne işimiz var? Biz neden komşularımızla düşmanız?

Fotoğraf: DHA (Arşiv)

Paylaş

Bir Ford Otosan işçisi
Kocaeli

Ülkemizde açlıktan, yoksulluktan, şiddetten ölümler azmış gibi, ülkemiz bu kadar karanlık ve karışırken, bizim Suriye’de ne işimiz var? Biz neden komşularımızla düşmanız? Cihatçı örgütlerle neden iç içeyiz? Artık şehit olan askerleri kimse konuşmuyor, hepimiz geçim derdine düştük, bu politikalar gündem değiştirmekten başka ne işe yarıyor? Önceden şehitlik denince bir kıymeti vardı, belki insanlar sokağa çıkar tepki gösterirdi ve şimdi kimsenin gıkı çıkmıyor.

Biz şu an ülkemizi savunmuyoruz, başka ülkelerde ne olduğunu bilmediğimiz olayların içindeyiz. Kore Savaşı’nda amaçsızca ölüme yollanan askerlerimiz gibi bugün de askerlerimiz ölüyor. Başka topraklarda, emperyalist güçlerin izin verdiği kadar cihatçı örgütlerle iş tutuyoruz. Bunlar yetmezmiş gibi tüm bunların faturasını biz ödüyoruz, hem de canımızla, vergimizle. Ayrıca ülkemize sığınan sığınmacılara, mağdur olanlara, burayı yuva olarak gördükleri halde diş biliyoruz. Tüm komşularımızla düşman oluyoruz.

Öyle bir algı oluşturuluyor, sanki burada Suriyeliler cenneti yaşıyor, halbuki her gün bir sürü Suriyeli bir nedenle hayatını kaybediyor. Bizim elimiz, kolumuz bağlı bu olanları izlememiz lazım. Savaşa girerken bize sormadılar, çok istiyorlarsa kendi çocukları savaşsın. Canımıza, cebimize göz dikmeyi bıraksınlar. Bu savaş kimin savaşı? Amacı ne? Diğer ülkelerde bizler gibi emeği ile geçinen işçilerin savaşı mı? Savaşlarda ölenler, savaşa karar verenler değil masumlar ve yoksullar. Acaba Suriye’de Libya’da yaşayan işçiler bizlerden nefret ettiği için mi savaş var? Ya da biz hiç tanımadığınız insanlardan nefret mi ediyoruz? Hiç böyle bir şey olmadığı ortada. Bizler kendi yöneticilerimizi bu yanlış yoldan döndürmek, kendi emperyalist amaçları için bizleri hiçe saymalarını engellemek için birleşmeli ve savaşa hayır demeliyiz.

ÖNCEKİ HABER

Akademisyen Erhan Keleşoğlu: Türkiye'nin aşamalı olarak Suriye'den çekilmesi gerek

SONRAKİ HABER

Mektup | Sendikacının insafına güvenerek, patronun ağzına bakarak bir yere varamayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...