10 Şubat 2020 19:45

TGS Kadın ve LGBTİ Komisyonu tutuklu gazetecilere kitap gönderdi

TGS Kadın ve LGBTİ Komisyonu, tutuklu kadın gazeteciler için başlatılan kitap kampanyasında toplanan kitapları cezaevlerine iletmeye başladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TGS Kadın ve LGBTİ Komisyonu, Bakırköy Kadın Cezaevi önünde bir araya gelerek tutuklu gazetecilere kitap gönderdi.

"Özgür basın, özgür toplum" yazılı dövizi taşıyan kadın gazeteciler adına basın açıklamasını, TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna okudu. Şu anda Türkiye'de 85 gazetecinin cezaevinde olduğunu hatırlatan Tuna, "Bakırköy, Silivri, Şakran, Sincan, Tarsus, Metris, Kandıra, Elbistan, Antep, Kütahya, Balıkesir cezaevlerinde, ülkenin dört bir yanında, mesleklerini yaptıkları için özgürlükleri elinden alınmış 85 gazeteci var. Örgüt üyesi oldukları, anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs ettikleri, cumhurbaşkanına hakaret ettikleri, halkı isyana teşvik ettikleri iddia ediliyor" dedi.

HABERLER GEREKÇE GÖSTERİLİYOR

Mezopotamya Haber Ajansı (MA) Muhabiri Sadiye Eser'in de 3 Aralık 2019'da yaptığı haberler gerekçe gösterilerek tutuklandığını söyleyen Tuna, "Sadiye’yi kadın veya işçi eylemlerinde, nerede hak ihlali ile ilgili bir haber varsa orada görmeniz mümkündü. Takip ettiği bu eylem ve açıklamalar, hakkında hazırlanan iddianamede  suç olarak gösterildi. Dinlediği Kürtçe müzikler dosyasına eklendi. Sadiye sosyal medyada paylaştığı son mesajlarında hep 'Gazetecilik suç değildir' diyordu" diye konuştu. Tuna, son olarak şunları söyledi:

"Sendikamız avukatları, meslektaşlarımızı cezaevlerinde ziyaret ediyorlar. O ziyaretler sırasında dile getirilen eksiklerden biri kitap ihtiyacıydı. Biz de Kadın ve LGBTİ Komisyonu olarak bir kitap kampanyası başlattık. Toplanan kitapları İstanbul, Ankara ve İzmir’de tutuklu bulunan meslektaşlarımıza ileteceğiz. Özgürlüklerine yeniden kavuşacakları güne kadar onları yalnız bırakmayacağız"

Açıklamanın ardından TGS Kadın ve LGBTİ Komisyonu tutuklu kadın gazetecilere kitap gönderdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sultangazi Bilim Atölyesi çalışmalarına devam ediyor

SONRAKİ HABER

Dışişleri Bakanlığından Moğolistan'a seyahat etmek isteyenlere koronavirüs uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...