10 Şubat 2020 12:44

3 kızını istismar etti serbest bırakıldı, Mersin Kadın Platformu tepki gösterdi

Mersin’de, 3 kızını istismar eden S.D’nin serbest bırakılmasına Mersin Kadın Platformu tepki gösterdi.

Mersin Kadın Platformu

Fotoğraf: MA

Paylaş

3 kızına istismarda bulunan S.D’nin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmasına Mersin Kadın Platformu tepki gösterdi. Kardeşlerden Hatice Gülşen, şikayet için gittiği polisin kendisine “Sen yanlış anlamışsındır” dediğini söyledi. 

Mersin Kadın Platformu, S.D. adlı erkeğin, 3 kızına çocukluktan beri istismarda bulunmasına rağmen emniyette ifadesi alınarak serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Gazeteciler Cemiyetinde yapılan açıklamaya istismara maruz bırakılan 3 kız kardeş, anneleri ve çok sayıda kadın örgütü temsilcisi katıldı.

“SERBEST KALDIKTAN SONRA DA TEHDİT ETTİ”

Platform adına açıklama yapan HDP Mersin İl Eş Başkanı Gülbahar Şofer, istismar olayının çok uzun yıllar öncelere dayandığını, yapılan şikayetlerin ve soruşturmaların etkisiz yapılmasından kaynaklı kişinin serbest bırakıldığını kaydetti.

S.D’nin, serbest bırakıldıktan sonra da kızları “şikayetinizi geri çekin” diyerek tehdit ettiğini ve baskı uyguladığını belirten Şofer, “Cinsel istismar davalarında soruşturma titizlikle ve etkin yürütülmeli, dava süreçlerinde faillere ceza indirimleri, iyi hal indirimleri gibi indirimler uygulanmamalıdır. Bu olayın peşini bırakmayacağız. 3 kız kardeşin yanındayız” diye belirtti.

“SEN YANLIŞ ANLAMIŞSINDIR”

Ardından, kız kardeşlerden Hatice Gülşen konuştu. Olayı yargıya taşımak için ilk olarak polise gittiğini fakat polisin kendisine “Sen yanlış anlamışsındır” dediğini aktaran Gülşen, kendisine kolluk kuvvetlerinin yardım etmediğini vurguladı. Olayı polise aktardıktan sonra S.D’nin fiziksel şiddetine uğradığını da sözlerine ekleyen Gülşen, “Çocukken, babam bizi severken anlam veremiyordum. Ama şimdi anlıyorum. Uzun yıllar sonra kardeşlerime konuyu açtıktan sonra istismara maruz kalanın bir tek ben olmadığımı anladım. Şikayetimden sonra bizi istismar eden o adam cezaevine konulması gerekirken, bugün elini kolunu sallayarak geziyor” dedi.

ANNE: KİMSE BİZE SAHİP ÇIKMADI

Anne Susi Akan da hem kendisinin hem de çocuklarının istismarıyla hayatlarının ellerinden alındığını dile getirdi. Anne Akan, ne kendi ailesinin ne de devletin istismar olayından sonra kendilerine sahip çıkmadığını ifade etti. Anne Akan, istismarda bulunan erkeğin hak ettiği cezayı alana kadar mücadele edeceklerini belirtti. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da toplu ulaşımda zamlı ilk gün: Zam fahiş, geri çekilsin

SONRAKİ HABER

DHA "muhalif" oldukları gerekçesiyle 4 gazeteciye zam yapmadı iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...