10 Şubat 2020 10:47

Sabine Kasırgası Kuzey ve Orta Avrupa’yı etkisi altına aldı, birçok uçuş iptal edildi

Almanya ve Hollanda’da dün öğleden sonra etkili olan Sabine Kasırgası nedeniyle çok sayıda uçak ve tren seferi iptal edildi. Alman Meteoroloji Dairesi, kasırgaya karşı vatandaşları uyardı.

Fotoğraflar: AA ve DHA

Paylaş

Almanya ve Hollanda’da dün öğleden sonra etkili olan Sabine Kasırgası, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Çok sayıda uçak ve tren seferi, kasırga nedeniyle iptal edildi.

Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) tüm Almanya’da şehirlerarası tren seferlerini iptal ederken; istasyonlarda kalan yolcular otobüslerle taşındı. Sabine Kasırgası sırasında tren raylarına devrilen ağaçlar nedeniyle bazı trenlerin rayların üstünde kaldıkları bildirildi. Deutsche Bahn, yolda kalanlara kumanya paketleri ulaştırdı. Yolculara battaniye de dağıtıldı. Evlerine ulaşamayan yolcular tren garlarında park pozisyonundaki trenlerin içinde sabahladı.

Kasırga nedeniyle çok sayıda hava yolu şirketi de uçuşlarını iptal etti. Frankfurt Havalimanı'nı işleten Fraport'tan yapılan açıklamada, meydan hizmetlerinde aksamalar yaşandığı ve uçuş güvenliği için bugün planlanan 140 uçuşun iptal edildiği bildirildi. Alman hava yolu firması Lufthansa da Münih'teki havalimanında bugün planlanan karşılıklı uçuşların öğleye kadar askıya alındığını duyurdu. Kasırganın uçakların kalkış ve inişlerini olumsuz etkileyeceği öngörüsünde bulunan yetkililer, yolcuların, uçuşlarıyla ilgili bilgileri internet sitesi üzerinden alabileceğini belirtti.

Berlin, Frankfurt, Düsseldorf, Köln-Bonn, Münih ve Hamburg havalimanlarında dün 350'den fazla uçuş iptal edilmişti.

Almanya’nın çok sayıda otobanında sürücüler de Sabine Kasırgası’ndan etkilendi. Rüzgar hızı saatte 120 kilometreye ulaşan kasırganın, otobanlara savurduğu ağaç ve çeşitli parçalar nedeniyle çok sayıda trafik kazası da meydana geldi. A45 ile Köln Aachen otobanı A4, trafiğe tamamen kapatıldı.

Kasırga nedeniyle Almanya’nın Schlhleswieg kentinde elektirikler kesilirken, Paderbohn’da kopan ağaç dalı, bir çocuğu ağır yaraladı.

Kasırga nedeniyle bugün, Kuzey Almanya kentleri başta olmak üzere bazı şehirlerde eğitime ara verildi.

Alman Meteoroloji Dairesi, etkisinin artması beklenen Sabine kasırgasına karşı vatandaşları uyardı. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

ALKUD deprem bilgilendirme semineri düzenleyecek

SONRAKİ HABER

İrlanda’da bir ilk: Sinn Fein birinci parti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...