08 Şubat 2020 11:34

Finlandiya’da gençlerin ardından emekliler de iklim krizi nedeniyle eyleme geçti

Finlandiya’da İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg’nin çağrısından etkilenen bir grup emekli, cuma günleri parlamento binası önünde iklim değişikliğine karşı eylem başlattı.

(Arşiv) Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg’nin mücadelesinden etkilenen bir grup emekli, her hafta cuma günleri parlamento binası önünde iklim değişikliğine karşı önlem alınması için gösteri yapmaya başladı.

Parlamento binasının önündeki merdivenlerde üzerinde dört dilde “Torunlarımızın geleceği için” yazılı pankartlar taşıyan emekliler, hükümet ve parlamentodan iklim değişimine karşı somut önlemler alınmasını talep ediyor.

Yle haber ajansına açıklama yapan eylemcilerden Birgitta Andersen, dünyanın mahvedilmesinden korktuğunu ve önlem alınmadığı takdirde insanlar ve hayvanlar için yaşam olanaklarının ortadan kalkacağını söyledi.

3 ve 10 yaşlarında iki torunu olduğunu söyleyen Juhani Mekeleinen, iklim değişikliğinden derin kaygı duyduğunu belirterek “Deniz sularının yükselmesi, yaşam ve türler  için koşulların kötüleşmesi. İnsanlara yiyecek temin etmeyi nasıl başaracağız?​” dedi.

Gunilla Beck’in 8 ve 12 yaşlarında iki torunu var. Yetişkin ve yaşlıların iklim değişikliğine karşı önlem alınması için yapılan gösterilere katıldıklarını ancak torunlarını kaygılandırmamak için iklim krizini onlarla fazla konuşmak istemediğini söyledi.

Beck, Yle’nin geleceği nasıl görüyorsun sorusunu “Açık ki korkuyorum, ama kendim için değil ben yaşlandım. İyi bir yaşam umut ettiğim gençler için korkuyorum” dedi.

Aralık ayından beri her cuma günü gösteri yapmalarına rağmen tek bir milletvekilinin bile yanlarına gelip taleplerinin ne olduğunu sormadıklarını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HDP ve CHP Van il başkanları, çığa karşı neden önlem alınmadığını sordu

SONRAKİ HABER

Aile hekimlerinden uyarı mitingi: Hakkımızı gasbetmeyin, sağlıkta şiddeti önleyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...