08 Şubat 2020 00:59

Ağrı’da dolmuş işçilerinin fazla mesaileri ödenmiyor

Ağrı Belediyesinde fazla mesai diye bir kavram yok: İşçiler, günde 18-19 saat çalışmalarına rağmen mesaileri bile alamıyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cengiz Anıl BÖLÜKBAŞ
Süleyman ATALAY
Diyarbakır

Ağrı’da dolmuş şoförleri, uzun çalışma sürelerine rağmen fazla mesai ücretlerini alamıyor. Konuyla ilgili Evrensel'e konuşan Genel-İş Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, işçilerin tehdit edildiğini ve mobbinge maruz kaldıklarını söyledi.

Şoförlerin durumunu içler acısı olarak tanımlayan Erincik, şunları söyledi:

“Sabah 5’ten akşam 6’ya kadar çalışıyorlar. Bu kadar çalıştıktan sonra haliyle yorgun düşüyorlar. Yorgun düştükleri zaman kazalar yapıyorlar. Günde 18-19 saat çalışmalarına rağmen mesaileri bile alamıyorlar. Ağrı Belediyesinde mesai diye bir kavram yok. Dolmuş şoförlerine fazla mesai ücretleri vermiyor ama kendi yandaşlarına 4500 TL veriyor. Geçen gündüz çalışanlara hâlâ 3000 TL’nin altında maaş veriyor. Dolmuş şoförlerin, zabıtalar... Personelin yüzde 90’ı fazla mesai ücreti almıyor.”

Çok sayıda sigortasız işçi de çalıştırıldığına dikkat çeken Erincik, “Deneme adı altında aylarca çalıştırdıkları işçileri kovdular. Biz sendika olarak müdahale ettiğimiz zaman da konuyu ideolojik yerlere çektiler” diye konuştu.

"ANAHTARLARI BIRAKIN GİDİN DİYORLAR"

Konuyla ilgili muhatap bulamadıklarını ifade eden Erincik, “Kimsenin telefonuna ulaşılmıyor. Bu şikayetle gelen işçiler ‘Anahtarı bırak git’ diye tehdit ediliyor. Zaman zaman sendika değiştirme için de baskı yapıyorlar” dedi. Şirket müdürünün işçileri tehdit ettiğini aktaran Erincik, şunları söyledi:

“Grev yapalım dedik işçilere baskı yaptılar. Grev yapacaklar ve sendika değiştirmeyenler gitsin dediler. İş güvencemiz bir müdürün iki dudağı arasında. Hangi işçi bize bilgi verirse hemen işine son vermekle tehdit ediyorlar. Bir de temizlik işlerini de adeta sürgün görevi olarak veriyorlar. Mobbing uygulanıyor. Belediye yönetimine çağrımızdır. Arkadaşlarımızın mesai saatlerini düzeltsinler. Taraflar zıtlaştığı zaman olan Ağrı halkına oluyor.”

Belediyenin ve Başkan Savcı Sayan’ın sosyal medyada yaptığı olumlu paylaşımlarına da tepki gösteren Erincik “Durum öyle değil. Gelip Ağrı’yı görmek lazım. Daha şiddetli geçen kışlarda bile daha önceki belediyeler karlara yönelik bir şeyler yapıyorlardı” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kozmik korkunun babası H.P. Lovecraft'tan kalanlar

SONRAKİ HABER

Varlık Fonu’nun borçlanma sınırı kaldırılacak: Yağmaya sınır yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...