07 Şubat 2020 12:37

Pegasus, uçak kazasına dair CNN Türk'e konuşan eski pilot Bahadır Altan'ı işten attı

Sabiha Gökçen'deki uçak kazasıyla ilgili CNN Türk'e konuşan Pegasus Havayolları'nda eğitmen ve kontrol hocası olarak çalışan Bahadır Altan, işten çıkarıldı.

Fotoğraf: @BahadrAltan1'in
Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan yolcu uçağının parçalara ayrılmasıyla 179 kişi yaralandı, 3 kişi hayatını kaybetti. CNN Türk'e bağlandıktan sonra yayından alınan eski savaş pilotu Bahadır Altan Pegasus Havayolları'ndaki işinden çıkarıldı.

T24'te yer alan habere göre, Pegasus Havayolları'nda eğitmen ve kontrol hocası olarak çalışan Bahadır Altan, uçak kazası sonrası yaptığı açıklamaların ardından şirkete çağrıldığını ve 'haklı sebeple fesih' gerekçesiyle işten çıkarıldığını söyledi.

Yaptığı açıklamalarda eski savaş pilotu ünvanını kullandığına dikkat çeken Bahadır Altan, işten çıkarılmasında iktidarın baskısı olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Altan, tazminat haklarını 'haklı sebeple fesih' gerekçesiyle alamadığını, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

Bahadır Aydın, CNNTürk yayınında "Esas mesele şudur, bakın bir duralım, ülke olarak bir duralım sakin olalım. Biz hala Üçüncü Havalimanı, Kanal açıyoruz. Ya bu ülke freni patlamış kamyon gibi... Çığ düşen insanları kurtarmaya gidenler yaşamını yitiriyor. Ülke deprem bekliyor. Buna hazırlanalım, bir duralım. Bir büyüme, proje üstüne proje üretmek yerine ne olur birazcık aklıselim işler yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine devreye giren sunucu, "Bahadır Altan çok teşekkür ederiz yorumlarınız için" diyerek telefon bağlantısını sonlandırmıştı. Canlı yayında yaşanan bu olay, özellikle sosyal medyada gündeme oturmuştu.

"ÜLKEYİ UÇURUMUNUZA TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Altan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Freni patlamış kamyon düzeni suçluyu buldu! Pegasus iş akdimi fesh etti. Hakikatı gizlemeye gücünüz yetmez. Ne vız gelen tehditleriniz, ne işten atmalarınız bizi susturamaz. Bu ülkeyi uçurumunuza teslim etmeyeceğiz" dedi.

MA'nın ulaştığı Bahadır Altan, bu sabah işe gittiğinde Pegasus yetkililerinin kendisine “Ya istifa et, ya da işine son vereceğiz” dediğini anlattı. Yetkililere kendisinin istifa etmeyeceğini, konuşmalarının sorumlulukları arasında olduğunu söylediğini aktaran Altan, “Ben istifa etmeyince iş akdim feshedildi” dedi.

Altan, “CNN Türk iyi çalışmış belli ki. İşten çıkarılmamın iktidarın baskısıyla gerçekleştiğini söyleyebilirim. CNN Türk’teki konuşmamın ardından troller tarafından hedef gösterildim. Bunlar beni susturmaya yetmez. Bu karanlığa teslim olmayacağım. Sözümü söylemeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Altan, 2008 yılında çalıştığı Türk Hava Yolları’ndan (THY) da sendikal faaliyetleri nedeniyle görevden alındığını hatırlattı. (HABER MERKEZİ)

{{369274}} 

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji ve İBB, İstanbulluları kar, don ve buzlanmaya karşı uyardı

SONRAKİ HABER

İskoçya’da bağımsızlık referandumu sesleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...