07 Şubat 2020 11:41

HDP Sözcüsü Günay Kubilay: “Türkiye askerinin İdlib’de ne işi var?”

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, iktidarın Suriye politikasını eleştirdi: "Rusya ile yapılan tüm anlaşmaların sahada karşılığının olmadığı açığa çıkıyor."

Halkların Demokratik Partisi Sözcüsü Günay Kubilay

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Günay Kubilay, partinin Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

İktidarın Suriye politikasını eleştiren HDP Sözcüsü Günay Kubilay, “Türkiye, Suriye topraklarından kayıtsız koşulsuz çıkmalıdır. Demokratik bir siyasal sürecin önünü açmalı, Suriye halklarının kendi kaderini belirleme hakkına saygılı olmalıdır” çağrısında bulundu.

"TÜRKİYE İDLİB’DE NE YAPIYOR?"

İdlib’de her geçen gün savaş riskinin yükseldiğine dikkat çeken Kubilay, “Suriye ordusu kendi topraklarını El Kaide uzantısı HTŞ çetelerinden temizlemeye çalışıyor. Türkiye orada ne yapıyor? Türkiye askerinin İdlib’de ne işi var?​” dedi.

"SIFIR SORUNDAN SIFIR KOMŞUYA"

Kubilay, “Daha birkaç gün önce 8 asker İdlib’de hayatını kaybetti. Bu askerlerin İdlib’de ne uğruna öldüğünü, Türkiye’nin neden Suriye topraklarından askeri güçlerini çekmediğini Erdoğan açıklamalıdır. Erdoğan, bu tür açıklama yapmasını isteyen ve sorular soran herkese fena halde öfkeleniyor. Öfkelenmeyecek, Erdoğan herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı değil ki üç sıfatı birden taşıyor, halka hesap vermesi gereken üç koltukta birden oturuyor. Biz Türkiye’nin parlamentoda grubu bulunan üçüncü büyük partisi olarak, bölgeyi yaşanmaz bir cehenneme çeviren saldırgan bir dış politikanın, komşularla sıfır sorundan sıfır komşuya evrilen dış politika macerasını, halk adına Erdoğan’a sormayacağız da kime soracağız?​” ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN SORUMLULUKTAN KAÇAMAZ"

Kubilay, “Erdoğan ve kabinesi hem Suriye’de hem de Libya’da fena halde tuzağa düşmüş durumda ve bunun siyasi sorumluluğundan tekrar ‘kandırıldık’ diye kaçamaz. Rusya ile yapılan tüm anlaşmaların sahada karşılığının olmadığı açığa çıkıyor. Çünkü Suriye ordusunu ve Şam yönetimini bağlamayan hiçbir anlaşma uygulanabilir değil. Bu nedenle eğer Erdoğan, ‘Putin beni kandırdı’ derse, hiç kusura bakmasın, Erdoğan kendi kendisini kandırmış olacaktır” dedi.

SURİYE’DEN ÇIKMALIDIR

“Çağrımızı yineliyoruz” diyen Kubilay, “Türkiye, Suriye topraklarından kayıtsız koşulsuz çıkmalıdır. Demokratik bir siyasal sürecin önünü açmalı, Suriye halklarının kendi kaderini belirleme hakkına saygılı olmalıdır” çağrısı yaptı. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Foça ve Aliağalılar cüruf alanının kapatılmasını istediler

SONRAKİ HABER

Elazığ'dan bir yurttaş yazdı: Soğuğu atlatacağız ama yediğimiz ayazı unutmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...