07 Şubat 2020 09:51

Mezarlıkta kadına tecavüz girişiminde bulunmakla suçlanan erkek tahliye edildi

Şişli, Feriköy Mezarlığı'nda bir kadına tecavüz girişiminde bulunmak suçlamasından tutuklanan erkek hakim karşına çıktı. İftira atıldığını iddia eden sanık tahliye edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Şişli, Feriköy Mezarlığı'nda İ.Ü. isimli kadına tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklanarak hakkında dava açılan sanık İkram Ç. hakim karşına çıktı. Müştekinin kendisine iftira attığını söyleyen sanık İkram Ç'nin tahliyesine karar verildi.

İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanık İkram Ç. getirildi. Müşteki İ.Ü ise duruşmaya gelmezken; Aile Bakanlığı avukatı duruşmada hazır bulundu. Sanık İkram Ç. Müştekinin hayat kadını olduğunu, mezarlığa kadın tarafından götürdüğünü ve kadının parasını çaldığını öne sürdü. Bunun üzerine kadını kemeriyle bağladığını anlatan sanık, “Müşteki kaçmaya başladı. Parayı attığını düşünüyorum. Çıplak vaziyette çıkışa gitti. Caddeye çıktığımda müştekinin koşarak benzinliğe girdiğini gördüm. Paramı alabilirim düşüncesiyle orada beklemeye devam ettim. Polisler geldi. Onlara müştekinin paramı çaldığını söyledim. ‘Mezarlığa gidelim belki paramı bulurum’ dememe rağmen gitmediler beni ve müştekiyi karakola götürdüler. Bir anda cinsel saldırı şüphelisi oldum. Hakkımda iftira attı. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Aile Bakanlığı avukatı ise sanığın cezalandırılmasını ve davaya katılma talebinde bulundu. Aile Bakanlığı avukatının katılma talebini kabul eden mahkeme heyeti, sanığın savunmasını alınmış olması, mevcut delil durumu, tutuklulukta kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Müşteki ve tanığın bir sonraki celseye zorla getirilmesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.  

İDDİANAME

Olay, 20 Kasım 2019'da gerçekleşmişti. Müşteki İ.Ü. şikayetçi olarak alınan ifadesinde, sanık İkram Ç.'nin kendisini uyuşturucu madde satma bahanesiyle aracına çağırdığını, araç içerisinde kendisine önce para karşılığı cinsel ilişki teklif ettiğini, cinsel ilişki teklifini kabul etmemesi nedeniyle aracın kapılarını kilitleyerek kendisini Feriköy Mezarlığı civarına götürdüğünü, burada kendisini darbettiğini ve tüm kıyafetlerini zorla çıkarttığını söylemişti. Sanığın vücudunun her yerine dokunduğunu söyleyen müşteki, sanığın pantalonunu çıkarttığı esnada durumu fırsat bilerek çıplak vaziyette bağırarak olay yerinden kaçmış, bir akaryakıt istasyonuna sığınarak yardım istemişti. Sanık İkram Ç. ise ifadesinde para karşılığı müşteki ile cinsel birliktelik yaşamak için olay yerinde olduğunu, ancak müştekinin cebinden para çaldığını fark etmesi üzerine bu parayı vermesini istediğini, müştekinin parayı vermemek için olay yerinden kaçtığını iddia etmişti. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık İkram Ç'nin müştekiye "200-300 TL param var, sabaha kadar benimle olacaksın" diyerek cinsel saldırı girişiminde bulunduğu belirtiliyor. Sanık İkram Ç'nin "Cinsel saldırıya teşebbüs" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 12 yıldan 19,5 yıla kadar hapsi talep ediliyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB temsilcileri tane tane anlattı: Depremde Gebze bölgesini ne bekliyor?

SONRAKİ HABER

Ordu İlküvez halkı çöp tesisine karşı direniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa