06 Şubat 2020 13:42

İş insanı kuzeninin cinayet işlemesine yardım eden polis serbest bırakıldı

Bursa'da kuzeni Ömer E.'nin arabasını çalan genci, araç içinde çapraz ateşe tutan polis memuru Halil İbrahim E. adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde yaşayan iş insanı Ömer E. (40), otomobilini çalan Mustafa Alınç adlı genci, gittiği Bursa'da, polis memuru kuzeni Halil İbrahim E. ile birlikte aracın içinde çapraz ateşe tutarak öldürdü. Olayın ardından Ömer E. tutuklanırken, kuzeninin cinayet işlemesine yardım eden Halil İbrahim E. ile yanlarında bulunan kuzenleri Yunus E. adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre, Balıkesir'in Susurluk ilçesinde yaşayan Ömer E., pazar günü 45 ER 081 plakalı otomobiliyle giderken otostop çeken 2 kişiyi görüp aracına aldı. Ömer E., Bursa'ya gideceklerini bildiren kişilere, kendilerini kamyon garajına bırakacağını söyledi ve bir lokantada yemek yedirdi. Lokantadan çıktıktan sonra gençlerden biri, otomobili kullanmak istediğini söyledi. Otomobilin direksiyonuna geçen genç, arkadaşı da araca binince hızla olay yerinden kaçtı.

Ömer E.'nin ihbarı üzerine polis ekipleri, olaydan 2 saat sonra otomobili Bursa'nın Karacabey ilçesindeki trafik kontrol noktasında tespit etti.  Polisin dur ihtarına uymayan sürücü, Bursa kent merkezine doğru ilerledi.

Otomobille kent merkezinde dolaşan ve 3 akaryakıt istasyonundan yakıt alarak ücretini ödemeden kaçan şüphelilerin yakalanması için polis, kent merkezindeki 45 plakalı tüm araçları durdurarak kontrol etti. 1200 kamera görüntüsünü inceleyen ekipler, aracı kullanan kişinin Mustafa Alınç olduğunu tespit etti.

BURSA'YA GELİP ARACININ PEŞİNE DÜŞTÜ

Araç sahibi Ömer E. de pazartesi günü Bursa'ya geldi ve Keles İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru kuzeni Halil İbrahim E.'den kendisine yardımcı olmasını istedi. Diğer kuzeni Yunus E.'yi de yanlarına alan Ömer E. ve Halil İbrahim E., kendi imkanlarıyla otomobili bulmak için kent merkezinde araştırma yaptı. Aracın, Geçit Mahallesi'ndeki bir zeytinlik alanda dolaştığı bilgisine ulaşan Ömer E. ve kuzenleri, bu bölgeye gelerek hakim bir tepeye çıktı, 2 gün boyunca araçta sabahlayarak bekledi.

ARACI ÇAPRAZ ATEŞE ALDILAR

Dün öğle saatlerinde polisler, çalıştı aracı kent merkezinde fark etti. Dur ihtarına uymayan Mustafa Alınç, Geçit Mahallesi'nde izini kaybettirerek zeytinlik alana girdi. Otomobilinin kendisine doğru geldiğini gören Ömer E., bulunduğu araçtan indi ve Mustafa Alınç'ın bulunduğu aracı kuzeni Halil İbrahim E. ile çapraz ateşe aldı. Silahlardan çıkan mermilerden biri, Alınç'ın göğsüne isabet etti. Kontrolden çıkan otomobil, zeytin ağacına çarparak durabildi.

12 BOŞ KOVAN BULUNDU

Ömer E. ve kuzenleri, olay yerine geldikleri otomobili bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Gelen ekipler, Mustafa Alınç'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay yerinde yapılan incelemede 12 boş kovan bulundu. Alınç’ın ölümüne neden olan merminin kimin silahından çıktığının, otopsi işlemleri ve kriminal incelemenin ardından netlik kazanacağı belirtildi.

ZEYTİNLİKTE YAKALANDILAR

Ekipler, kuzenler, Ömer E., Halil İbrahim E. ve Yunus E.'yi zeytin bahçesinde yakalayarak gözaltına aldı.

Alınç'ın cansız bedeni ise otopsi işlemleri için Bursa Adli Tıp Kurumu'nun morguna götürüldü. Öye yandan Alınç’ın otomobili birlikte çaldığı kişinin de B.A.Ü. (17) olduğu belirlendi. B.A.Ü., işlemleri için Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

İŞ ADAMI TUTUKLANDI, POLİS KUZEN ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan Ömer E., Halil İbrahim E. ve Yunus E., savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Hakimlik sorgusunda, Balıkesir'in Susurluk ilçesinden Bursa'ya gelerek cinayeti işlediğini itiraf eden Ömer E.'nin, Mustafa Alınç'a ateş edenin kendisi olduğunu, kuzeninin ise otomobilin lastiklerine ateş ettiğini söyledi.

Ömer E., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Halil İbrahim E. ve Yunus E. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polis memuru Halil İbrahim E.'nin açığa alındığı da öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş'ten Suriyeli sığınmacı ve kayıt dışı göçmen anketi

SONRAKİ HABER

CHP, CNN Türk'ü boykot kararını açıkladı: İzlemeyin, izletmeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...