05 Şubat 2020 23:31

"Ben bu ülkede mutsuzum, açım, açıktayım, perişanım"

Hasan Çoban adlı yurttaş Evrensel'e mektup yazdı: Vatandaş, milli gelirden senin payına düşen, açlık, yoksulluk ve işsizliktir.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hasan ÇOBAN

Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve kurumlarından benimle ilgilenecek muhatap arıyorum, fakat maalesef bulamadım, bulamıyorum, bu nedenle bu satırları yazmak zorunda kaldım.

Uzun zamandır işsizim, işsizlik ödeneği alamadım, iş arıyorum fakat bulamadım. Devletin ilgili kurumlarına (İŞKUR, yerel belediye, büyük şehir belediyesi, bulunduğum yerin kaymakamlığı, ve bünyesinde bulunan açık kapı, sosyal yardımlaşma fonu, ve İstanbul Valiliği, yine valiliğin bünyesinde bulunan ilgili kişilere ve kuruma, BİMER’e) başvurdum fakat herhangi bir sonuç alamadım. Bu nedenle açıkta kaldım, aç perişan durumdayım. Bu yaşıma kadar kendi halinde sade bir vatandaş olarak yaşamaya gayret ettim. Herhangi bir suça bulaşmadım, bulaşmak da istemiyorum. Ama anladığım kadarıyla, vatandaşı olduğum bu devlet veya ilgili kurumları, benim durumumla ilgilenmemekle, beni korumamakla, bana şunu demektedir veya ben böyle anlıyorum: Vatandaş, milli gelirden senin payına düşen, açlık, yoksulluk ve işsizliktir. Aş, iş, istihdam yaratmak yerine, cezaevleri inşa ettim, sen suç işle cezaevinde yerin hazır.

Vatandaş olarak ben de diyorum ki, hayır! Suç işlemeyeceğim! Ben bu ülkede mutsuzum, açım, açıktayım, perişanım, güçlünün güçsüzü ezdiği bu topraklarda benim yerim yok. Vatandaşlıktan çıkarılmayı talep ettim, fakat çıkarılmadım. Benden vatandaşlığına geçmek istediğim ülkenin garantisi istendi. Bu ülkede, bana açlıktan, işsizlikten, yoksulluktan başka ne garanti edildi ki, benden beni vatandaşlığına alacak ülkenin garantisi isteniyor? Vatandaşlıktan çıkmak ve bu ülkeden gitmek istemimden dolayı birileri tarafından vatan hainliğiyle suçlanacaksam, suçumu itiraf ediyorum.

Açlıktan, yoksulluktan, soğuktan it gibi titreyip, işsizlikten bunalmaksa vatan hainliği: Evet ben vatan hainiyim ve bu suçu uzun zamandır işliyorum.

 

ÖNCEKİ HABER

Parola KHK, işaret yoksulluk

SONRAKİ HABER

Tarık Erkan: Metal işçileri sendikal bürokrasiyi aşan bir örgütlülüğe sahip olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa