05 Şubat 2020 16:01

Ege ve Marmara'da sağanak ve lodos hayatı olumsuz etkiliyor

İzmir'de yollar su altında kaldı, Bursa'da çatılar araçların üstüne uçtu, İstanbul'da yağış etkili oluyor.

Fotoğraf:
Tezcan Ekizler/AA

Paylaş

İzmir'de sabah saatlerinde başlayan sağanak ve lodos yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte yağmur öğleden sonra etkisini artırırken, şiddetli lodos nedeniyle Körfez'de büyük dalgalar oluştu.

Karşıyaka'da adeta karayla deniz birleşti. Yaya, bisiklet ve tramvay yolu su altında kaldı. Şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle yürümekte güçlük çekenlere, belediye ekipleri yardım etti. Karşıyaka'da tramvay seferleri iptal edildi. İZSU ekipleri, tramvay yolundaki suyu tahliye çalışması başlattı.

KORDON SU ALTINDA KALDI

İzmir Birinci Kordon da yağmur ve deniz suyuyla doldu. Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanları su altında kaldı. Esnaf, tentelerinin uçmaması için önlem aldı. Yağış, trafikte aksamalara neden oldu. Kentin bazı noktalarında rüzgarın etkisiyle ağaçlar devrildi.

Öte yandan İzmir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün tüm vapur seferleri iptal edilmişti.

İSTANBUL'DA KAR BEKLENİYOR

İstanbul'da akşam saatlerinde Marmara Denizi'nde havanın kararmasıyla başlayan yağmur etkili oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, şehri yarından itibaren etkisi altına alması beklenen kar yağışı ve fırtına için hazırlıklarını tamamladı.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, meteorolojik değerlendirmelere göre, İstanbul yarından itibaren 3 gün süreyle Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havaların etkisi altına girecek. Şubat ayı başlarından beri mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 12 derece birden azalarak kar değerlerine gerileyeceği tahmin ediliyor.

Kentte yağışın akşam saatlerinden itibaren ise kar şeklinde olması bekleniyor. Soğuk hava ve kar yağışının cuma gecesi ile cumartesi öğle saatleri arasında aralıklarla kuvvetli şekilde etkili olacağı, pazar öğle saatlerinden itibaren ise bölgeyi terk edeceği tahmin ediliyor.

BURSA'DA ŞİDDETLİ LODOS ÇATILARI UÇURDU

Bursa'nın İnegöl ilçesinde şiddetli lodos nedeniyle bir iş yerinin uçan çatısı, park halindeki araçların üzerine düşerek hasara yol açtı.

Mahmudiye Mahallesi 1. Yunus Emre Caddesi'nde 3 katlı iş yerinin çatısı lodos nedeniyle uçtu. Çatı, yaklaşık 150 metre ilerideki Diriliş Caddesi'nde bulunan park halindeki bir kamyonet ve iki otomobilin üzerine düştü. Araçlarda hasara neden olan çatı, vinç yardımıyla kaldırıldı.

Çalışmalar tamamlanıncaya kadar bölgede trafik bir süre aksadı.

TRAKYA'DA SAĞANAK ETKİLİ OLUYOR

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de şiddetini arttıran sağanak hayatı olumsuz etkiliyor.

Edirne'de sabah saatlerinde başlayan sağanak etkisini arttırarak devam ediyor. Enez ilçesinde yoğun yağış ve fırtına nedeniyle limandaki 2 balıkçı teknesi battı, bazı balıkçı barınaklarının çatısı uçtu.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının 3 derece ölçüldüğü kentte, sağanağın gece saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bırakacağını belirtti. Yetkililer kar yağışının aralıklarla cuma gününe kadar devam edeceğini bildirdi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Menemen Belediyesinde haklarından feragat etmeyen işçiler işten çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Parola KHK, işaret yoksulluk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...