05 Şubat 2020 14:51 Güncelleme: 05 Şubat 2020 15:04

KHK'yle ihraçlara karşı KESK 134. haftada da eylem gerçekleştirdi

KESK İzmir Şubeler Platformu, ihraçlara karşı düzenlediği eylemleri 134. haftada da Karşıyaka'da sürdürdü.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

KESK İzmir Şubeler Platformunun KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi talebiyle başlattığı eylemlere 134. haftada da devam edildi. Karşıyaka çarşıda bir araya gelen kamu emekçileri, basın açıklaması yaptı. "Birleşe birleşe kazanacağız", "KHK'ler gidecek biz kalacağız" sloganları atan kitle adına açıklamayı KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu.

Kılıç, OHAL komisyonunun üç gün önce yayınladığı kararı hatırlatarak, "Meslekten ihraç edilen 122 bin 715 kişinin başvuru yaptığı, bugüne kadar karar verdiği başvuru sayısının 101 bin 500'e ulaştığını açıkladı. Sonuçlandırılan başvurulardan 10 bin 200'ü hakkında kabul, 91 bin 300'ü hakkında ise ret kararı verildiğini, geriye kalan 24 bin 800 dosyayı ise bu yıl içinde tamamlayacağını açıkladı. Arkadaşlarımız bir an önce işlerine başlamayı bekliyorken OHAL Komisyonunun süslü rapor kitapçıklarıyla raporlar yayınlaması kamuoyu vicdanında asla aklanmayacaktır" dedi. 

7 Şubat’ta 686 No’lu KHK’nin üçüncü yılının dolacağını ifade eden Kılıç, öğretmenlerin üç yıldır öğrencilerinden, okullarından ve iş yerlerinden hukuk yok sayılarak uzaklaştırıldıklarını söyledi. 

"ARKADAŞLARIMIZ BİR AN ÖNCE İŞLERİNE BAŞLASIN"

Elazığ depremine de değinen Kılıç, "Depremin acısına Başkentgaz, Kızılay ve Ensar üçgeninin yolsuzluğu eklenmiştir. Bizleri hukuksuz ihraç edenleri Elazığ depremindeki skandalla bir kez daha tanıdık. Bu ülkede yandaşa nasıl kaynak aktarıldığını, yolsuzlukların nasıl yapıldığını, bu yaşananlara itiraz edenlerin de hukuksuz bir şekilde nasıl ihraç edildiğini gördük" diye konuştu.

Son olarak yolsuzluklara, ranta, talana ve ayrımcı politikalara, yandaşa kaynak aktarmaya karşı itirazlarını sürdürmeye devam edeceklerini belirten Kılıç, "Hukuksuzlukta sınır tanımayan OHAL İnceleme Komisyonu lağvedilsin. 41 aydır işleri ile birlikte yaşamlarına müdahale ettiğiniz arkadaşlarımız bir an önce işlerine başlasın" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam