05 Şubat 2020 13:40 Güncelleme: 05 Şubat 2020 14:34

KESK'ten basınla dayanışma: Sesimizin kısılmasına izin vermeyeceğiz

KESK İzmir Şubeler Platformu, özgür basın üzerindeki baskıları kınamak için açıklama yaparak, Evrensel, Birgün, Yeni Yaşam ve Cumhuriyet gazetelerini Karşıyaka çarşıda dağıttı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Evrensel, Birgün ve Cumhuriyet gazetelerine yönelik baskı ve Basın İlan Kurumunun cezalarına tepki göstermek için KESK İzmir Şubeler Platformu basın açıklaması yaptı. Daha fazla okumak, okutmak, abone olmak ve ilan vererek gazetelere sahip çıkmak için çağrı yapan KESK, dayanışmanın büyümesi için gazete dağıtımı sırasında imza da topladı.

Karşıyaka İZBAN önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç, "Maalesef ülkemizde emekten, barıştan, özgürlüklerden yana olan iktidara payanda olan havuz medyasının görmezden geldiği gerçekleri tüm engellemelere rağmen kamu oyu ile buluşturmaya çalışan özgür basın üzerindeki hukuk dışı baskılar artarak devam ediyor" dedi.

"DAYANIŞMAYI BÜYÜTECEĞİZ"

Haber yaptıkları için tutuklanan gazetecileri de hatırlatan Kılıç, "Geçtiğimiz aylarda Jinnews Ajansı Muhabiri Melike Aydın ve Mezopotamya Ajansı muhabirleri Sadiye Eser ve Ruken Demir nedensiz yere gözaltına alınıp tutuklandılar; Evrensel, Birgün ve Cumhuriyet dahil muhalif basına çeşitli bahanelerle para cezaları, okur dayanışması gerekçe gösterilerek ilan kesme cezaları ve yine Evrensel ve Birgün muhabirlerinin basın kartlarının iptali gibi antidemokratik uygulamalarla özgür basının çalışamaz hale getirilmek istendiği açıktır. Sesimizin kısılmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Emek ve demokrasi güçleri olarak tüm bu saldırılara karşı Evrensel, Birgün, Yeni Yaşam ve Cumhuriyet gazetelerinin daha fazla okunması için dayanışma çağrısı yapan Kılıç, "Okuyarak, okutarak, abone olarak, ilan vererek sahipleneceğimizi ve dayanışmayı büyüteceğimizi ilan ediyoruz” dedi. Basın açıklaması sonrası Karşıyaka çarşıda gazete dağıtımı yapıldı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam