05 Şubat 2020 12:45

Sağlık Bakanı Koca: Bütün uçuşlarda termal kamera uygulamasına geçilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına karşı önlem olarak, yarından itibaren bütün uluslararası uçuşlarda gelen yolculara yönelik termal kamera uygulamasına geçileceğini söyledi.

Fotoğraf: Aytuğ Can Sencar/AA

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara’da Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Koca, salgına önlem olarak yarından itibaren bütün uluslararası uçuşlarda gelen yolculara yönelik termal kamera uygulamasına geçileceğini söyledi.

Koronavirüsün 15 yaş altında genelde görülmediğini belirten Koca, bu nedenle okullarda tedirgin edecek yaklaşım içinde olunmaması gerektiğini savundu.

"Yarından itibaren bütün uluslararası uçuşlarda gelen yolculara yönelik termal kamera uygulamasına geçilecek" diyen Koca, ülkede yeterli maskenin de mevcut olduğunu ve üretimi için de yeterli kapasitenin bulunduğunu ekledi.

Maske fiyatlarındaki artış konusunda yoğun şikayet olduğunu söyleyen Koca, "Vatandaşlarımıza, Tüketici Hakem Heyetlerine başvurmalarını öneriyoruz" dedi.

"42 KİŞİNİN EVDE GÖZETİM ALTINDA TUTULMASI ÖNERİLEBİLİR"

Koca, ayrıca "Bilim Kurulu, Çin'den 42 kişiyi getiren uçaktaki mürettebat ve sağlık ekibinin, pazartesiden sonra evde gözetim altında tutulmasını önerebilir" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kaboğlu kendisini hedef gösteren Aydınlık gazetesine tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Mahkeme Kristal-İş Şube Başkanı Akyazı'nın görevden el çektirilmesi kararını durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...