05 Şubat 2020 12:00

Mezopotamya Ajansı Yazıişleri Müdürü Ferhat Çelik'e haber gözaltısı

MA'nın Sorumlu Yazıişleri Müdürü Ferhat Çelik, Silivri Cezaevinde gözaltına alındı. Yayımlanan bir haberden dolayı ifadesi alınan Çelik serbest bırakıldı.

Ferhat Çelik | Fotoğraf: MA

Paylaş

Mezopotamya Ajansının (MA) Sorumlu Yazıişleri Müdürü Ferhat Çelik, tutuklu MA muhabirinin görüşüne gittiği Silivri Cezaevinde gözaltına alındı. Yayımlanan bir haberden dolayı ifadesi alınan Çelik serbest bırakıldı.

MA Sorumlu Yazıişleri Müdürü Ferhat Çelik, tutuklu Muhabir Sadık Topaloğlu’nun ziyaretine gittiği Silivri 5 Nolu Kapalı Cezaevinde gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı çıkarıldığı anlaşılan Çelik, kelepçelenerek Silivri Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Burada 3 saat tutulduktan sonra ilçe adliyesine götürülen Çelik, SEGBİS ile hakkında yakalama kararı çıkaran Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına bağlanarak ifade verdi.

Yakalama kararına neden olan soruşturmanın MA'da 6 Ocak 2019 tarihinde yayımlanan ve Mardin’de vali, jandarma alay komutanı gibi devlet bürokrasisinde yer alan kişilerle sıkı ilişkileri olan, kamuflajlı ve uzun namlulu silahla pozlar veren Artuklu 1071 Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Murat Kırmızıoğlu’nun şikayeti üzerine açıldığı öğrenildi.

Savcıya ifade veren Çelik, haberin basın ve ifade özgürlüğü kapsamında yapıldığını, suç içermediğini ve kimseyi hedef göstermediğini kaydetti. İfade işlemlerinin ardından Çelik, serbest bırakıldı. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Zor da olsa sonu mutlu: Bağımsız oyun geliştiriciliği

SONRAKİ HABER

Deprem bölgesinde çadır donduruyor, ev korkutuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...