05 Şubat 2020 11:34

"Genel Kurul DİSK’in birliğini yansıtmalı"

DİSK Genişletilmiş Başkanlar Kurulunda, Genel Kurulda seçilecek organların sendikanın mücadele birikimini ve DİSK’in birliğini yansıtması gerektiğinin altı çizildi.

Fotoğraf: DİSK

Paylaş

DİSK Genişletilmiş Başkanlar Kurulu (GBK) 2-3 Şubat 2020 tarihlerinde Bolu'da toplandı.

DİSK’ten yapılan açıklamada, toplantıda DİSK Yönetim Kurulunun Genel Kurul hazırlık süreciyle ilgili bilgilendirme yaptığı, kurul üyelerinin ekonomik krize ve otoriter rejime karşı DİSK'inin örgütlenme ve mücadele stratejileri üzerine görüşlerini ifade ettiği belirtildi.

Toplantıda DİSK Genel Kurulunda seçilecek organların sendikaların mücadele birikimini ve DİSK'in birliğini yansıtması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, “Toplantısı kapsamında, DİSK Genel Kurulunda ilan edilecek bildirge ve tüzük değişikliği önerileri üzerine komisyon çalışmaları da yapıldı. Kararlar ve tüzük komisyonlarının çalışmalarında, genç ve kadın işçilerin örgütlenmesine ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dair tüzük değişiklikleri üzerinde mutabık kalındı. 16. Genel Kurulda ilan edilecek bildirge üzerine de çalışmalar yapıldı” denildi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Menemen'de öldürülen Suriyeli kadın ve oğlu toprağa verildi; şüpheli komşu gözaltında

SONRAKİ HABER

İsmail Tarman Ortaokulu velileri isyanda: Mahkemeye rağmen imam hatip inadı sürüyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...