05 Şubat 2020 11:05
Son Güncellenme Tarihi: 05 Şubat 2020 12:22

EMEP Antep İl Örgütü: ABD planı Filistin’e teslimiyet dayatıyor

Emek Partisi Antep il örgütü, ABD Başkanı Trump’ın açıkladığı “Ortadoğu Planı”na tepki gösterdi: Filistin’e teslimiyet ve Ortadoğu’ya savaş planı.

FotoğraF: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Antep il örgütü, ABD Başkanı Trump’ın geçtiğimiz hafta “Yüzyılın anlaşması” diyerek açıkladığı plana dair basın açıklaması yaptı. “ABD emperyalizminin Filistin’e teslimiyet ve Ortadoğu’ya savaş planını reddediyoruz!” başlığıyla yapılan açıklama metnini, EMEP il yöneticisi Abdullah Çiloğlan okudu.

Anlaşmanın, iddia edilenin aksine Ortadoğu’ya savaş ve Filistin’e teslimiyet dayattığının vurgulandığı açıklamada, Filistin devletini şu anki Filistin topraklarının, yüzde 15’ine hapsetmeyi amaçladığı belirtildi.

Trump’ın bölgeye 50 milyar dolar yatırım planını da değerlendiren Çiloğlan “Bu plan abluka altında ve çok zor koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışan Filistin halkını, iş vaadi vererek plana razı etmek için yapılmıştır” ifadelerini kullandı. ABD’nin Ortadoğu’da uyguladığı savaş politikalarına karşı Türkiye hükümetinin tutumunu da eleştiren Çiloğlan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan görünüşte çok sert mesajlar vererek kendini Filistin davasının savunucusu ilan ediyor ama bu planı açıklayan ABD ve İsrail’e karşı pratikte hiçbir adım atmamakta ve sadece İhvancı çizgideki Hamas’ın lideri İsmail Haniye ile görüşerek Filistin davasının İhvancılar ve laikler olarak ikiye bölünüp zayıflatılmasına da yol açan bir politika izlemektedir” dedi.

“Ortadoğu haklarının kaderi ve kurtuluş davası ortaktır” diyen Çiloğlan “Filistin sorunu gibi Kürt sorunu da Ortadoğu’da yüz yıldır emperyalistlerin ve bölge gericiliklerinin uyguladığı politikalar nedeniyle çözülemeyen önemli bir sorun olarak duruyor. Türkiye’deki iktidar, Kürtlerin her türlü demokratik hak talebini baskı altına almaya ve yok etmeye çalışıyor. Yetmiyor, Kürtlerin sınırların ötesindeki her kazanımını tehdit olarak gören bir politika izleyerek operasyonlar düzenliyor ve en son İdlib’de yaşandığı gibi ülkeyi yeni sorunlarla karşı karşıya bırakıyor” diye konuştu.

Emek Partisi olarak Filistin halkının ve Ortadoğu’nun bütün haklarının mücadelesinin yanında olduklarını belirten Çiloğlan sözlerini “Ortadoğu’ya barış, adına “Yüzyılın Anlaşması” denilen emperyalist-Siyonist planlarla değil; emperyalist işgalin ve işbirlikçi bölge gericiliklerinin başka ülkelere müdahalelerinin son bulması ve halkların kendi geleceklerini özgürce belirlemesinin önündeki engellerin kaldırılmasıyla gelecektir. Yaşasın Ortadoğu Halklarının Emperyalizme ve Gericiliğe Karşı Bağımsızlık, Demokrasi ve Barış Mücadelesi” diyerek sonlandırdı.

Açıklamaya HDP il eş başkanları ve üyeleri de katıldı.

EMEP DERSİM İL ÖRGÜTÜ: “FİLİSTİNLİLER İKİ ÖZERK BÖLGEYE MAHKUM EDİLECEK”

Emek Partisi (EMEP) Dersim İl Başkanı Ergin Tekin ‘Yüzyılın Planı’ ile Ortadoğu’ya savaşın dayatıldığını belirterek, Filistin’i bölmeyi amaçladığını söyledi.

Tekin, “Trump’ın planında her ne kadar Filistin devletinden söz edilmiş olsa da gerçekte yapılmak istenen Filistinlileri hiçbir ülkeyle sınırı olmayan iki özerk bölgeye mahkum etmektir. Üstelik bu plana göre, her ne kadar Kudüs’ün iki ülkenin de başkenti olacağı söylense de Kudüs’ün İsrail toprağı olarak kalacağı da ilan ediliyor” dedi. Tekin, Ortadoğu’daki ülkelerinin ise kendi çıkarları doğrultusunda bu planı desteklediğini ifade ederek, “Filistinlilerin onlarca yıldır sürdürdükleri özgürlük mücadelesini parayla satın almak isterken, lafa gelince Filistin davasını savunduğunu söyleyen S. Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Ürdün gibi Arap rejimleri de bu plana çanak tutuyor. Çünkü ABD’nin Ortadoğu’daki emperyalist işgal ve saldırganlığının işbirlikçisi olan bu gerici rejimler, Filistin sorununun İsrail ile işbirliği yapmaları önünde engel olmaktan çıkmasını istemektedirler” dedi.

Tekin, Ortadoğu’ya barış, adına “Yüzyılın Anlaşması” denilen emperyalist-Siyonist planlarla değil; emperyalist işgalin ve işbirlikçi bölge gericiliklerinin başka ülkelere müdahalelerinin son bulması ve halkların kendi geleceklerini özgürce belirlemesinin önündeki engellerin kaldırılmasıyla gelecektir” diye konuştu.

EMEP MALATYA İL ÖRGÜTÜ: PLAN ORTADOĞU’YA SAVAŞ DAYATIYOR

Emek Partisi Malatya İl Örgütü de ABD’nin ‘Yüzyılın Anlaşması’ adı verilen planın Filistin’e teslimiyet, Ortadoğu ya savaş dayattığı gerekçesiyle reddettiklerini söyledi.

Basın açıklamasını okuyan Emek Partisi İl Yöneticisi Orhan Canpolat; “Bir kez daha Filistin halkının ve Ortadoğu’nun bütün mazlum halklarının kendi geleceklerini belirleme mücadelesinin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Ortadoğu’ya barış, adına ‘Yüzyılın Anlaşması’ denilen emperyalist-siyonist planlarla değil; emperyalist işgalin ve işbirlikçi bölge gericiliklerinin başka ülkelere müdahalelerinin son bulması ve halkların kendi geleceklerini özgürce belirlemesinin önündeki engellerin kaldırılmasıyla gelecektir. Sahte barış planlarını tarihin çöplüğüne göndermek için ülkenin ve bölgenin her milliyetten ve inançtan halk güçlerini mücadele ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aile hekimleri sağlıkta şiddet ve hak kayıplarından dolayı mağduriyet yaşıyor

SONRAKİ HABER

HDP PM Üyesi ve Eski Futbolcu Barış Karabıyık: Cizrespor ligde bir mevziydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa