05 Şubat 2020 08:50
Son Güncellenme Tarihi: 05 Şubat 2020 13:45

700 liraya taksi gibi yolcu taşıyan ambulans şoförü yakalandı

İstanbul’da bazı özel ambulansların “taksi” amaçlı yolcu taşımacılığı yaptığı ortaya çıktı. Ruhsatsız ve kayıt dışı çalıştığı belirtilen özel ambulans şoförü yakalandı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İstanbul trafiğinde hızlı yol almak isteyenlerin yeni buluşu ruhsatsız ve kayıt dışı çalışan özel ambulanslar. İstanbul’da yüksek ücret karşılığında yolcu ve hasta taşıdığı iddia edilen aynı zamanda ruhsatsız ve kayıt dışı çalıştığı belirtilen özel ambulans şoförü yakalandı. Ambulans şoförü A.M.'ye 7 bin 501 lira idari para cezası kesilirken, ehliyetine el konulup olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Hasta yerine yolcu taşınan ambulans ise çekici yardımıyla emniyet otoparkına çekildi.

Milliyet gazetesi muhabirleri, kayıt dışı çalışan bir özel ambulans firmasıyla 700 TL karşılığında anlaşarak trafiğin en yoğun olduğu saatlerde normalde 1 saat 20 dakikada gidilebilen 40 kilometrelik yolu 38 dakikada katetti.

İstanbul’da özel ambulans statüsünde faaliyet gösteren ruhsatlı 453 tane ambulans bulunuyor. Kayıt dışı hizmet veren, merdiven altı korsan ambulanslar yetersiz teknik donanım ve personelle taşıdıkları hastaların hayatını tehlikeye sokuyor. Kayıt dışı çalışan bazı ambulans firmaları ise hem ruhsatsız faaliyet yürütüyor, hem de para karşılığında amacı dışında yolcu taşımacılığı yapıyor. Bu firmalardan biri de Gaziosmanpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğüne yapılan şikayet üzerine yapılan denetimde ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilen Med Clinic Ambulans Hizmetleri firması.

Milliyet muhabirleri Med Clinic ambulans hizmetlerini hasta yakını gibi aradı. Firma yetkilisine, Şişli’deki bir hastaneden Ümraniye’deki bir hastaneye hasta nakletmek istediklerini söylediğinde 400 TL karşılığında hizmet verileceği yanıtını aldı. Bir müddet sonra muhabirler aynı firmayı tekrar arayarak kendilerini iş insanı olarak tanıttı. Bu kez ambulansı hasta için değil toplantıya yetişmek için kullanmak istediğini söyledi.

Firma yetkilisi ile muhabir arasındaki görüşme şöyle oldu:

Muhabir: Merhaba. Ambulans kiralamak istiyoruz. Ama bir toplantıya yetişmek için istiyoruz, hastamız yok. Bu mümkün müdür?

Firma yetkilisi: Tabii ki kullanabiliriz. Onda bir sıkıntı yok. Ne zaman? Saat kaçta? Nereye gideceksiniz?

Muhabir: Bağcılar Batışehir’den Ataşehir’e gideceğiz. Pazartesi saat 18.00’de. Yalnız işimiz acil. 18.30’daki toplantıya yetişmemiz lazım.

Firma yetkilisi: 30 dakikada çok rahat varırız. Onda da bir sıkıntı yok.

Muhabir: Peki ücreti nedir?

Firma yetkilisi: 700 TL.

Muhabir: Ücret biraz fazla değil mi? İndirim yapma şansınız yok mu?

Firma yetkilisi: Batışehir-Ataşehir arası uzak. Yolda kaza riski var. Bütün riskler göz önünde bulunduruluyor. Sizin işiniz acil. Hastalık durumu olmayan bir iş için ambulans kullanacaksınız. Fiyatımız bu. Maalesef indirim yapamıyoruz.

Muhabir: Tamamdır o zaman. Pazartesi akşamı haberleşiriz.

Firma yetkilisi: Tamam. Sizden haber bekliyoruz.

SÜRÜCÜ YAKALANDI

Bu haber üzerine Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı. Sivil Trafik ekipleri, kısa süre içerisinde ambulansla yolcu taşıyan sürücü A.M.'yi gözaltına aldı.  Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne getirilen sürücü A.M.'ye 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 46/2-f (Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında, emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaları) maddesine istinaden bin 228 tl,

71/f (zorunlu olmadığı halde geçiş üstünlüğü hakkını kullanmak) maddesine istinaden 132 tl, Ek-2/3-a (Büyükşehir belediyesi kanunu ile belediye kanunu kapsamında ilgili belediyeden çalışma izin/ruhsatı almadan belediye sınırları dahilinde yolcu taşımak) maddesine istinaden 6 bin 141 tl olmak üzere toplam 7 bin 501 lira ceza kesildi.  Ambulans sürücüsü A.M.'nin ehliyetine geçici olarak el konulurken, olayla ilgili adli işlem başlatıldığı öğrenildi. Ümraniye Şehit Salih Sevgican Polis Merkezine götürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Onur Hamzaoğlu ve Ali Çerkezoğlu Evrensel’e abone oldu: Mali kuşatmaya karşı elzem

SONRAKİ HABER

Helin Şen'in faili polis mahkemeye çıkıyor: Tanık polis ifade değiştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...