04 Şubat 2020 15:32

Erkan Baş: Daha fazla kan dökülmeden TSK, Suriye'den çekilmeli

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Geç olmadan, daha fazla kan dökülmeden TSK, Suriye'den çekilmeli, Ankara ve Şam arasında doğrudan temas kurularak sorunlarımızın çözümü sağlanmalıdır" dedi.

Erkan Baş | Fotoğraf: Aytaç Ünal/AA

Paylaş

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye'nin Suriye'de işgalci bir konuma düşürülmeye çalışıldığını ve bunu hak etmediğini belirterek, "Geç olmadan, daha fazla kan dökülmeden TSK Suriye'den çekilmeli, Ankara ve Şam arasında doğrudan temas kurularak sorunlarımızın çözümü sağlanmalıdır" çağrısı yaptı.

Anadolu Ajansının aktardığına göre Baş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin, Suriye ile savaşın eşiğine geldiğini ifade eden Baş, Suriye'nin, 10 yıla yakın süredir ülkesini bölmeye çalışan emperyalist güçlere karşı mücadele ettiğini söyledi.

Suriye'ye yapılan uluslararası müdahalenin en ön saflarında yer alan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ifade eden Baş, bunu üzücü, kabul edilemez bir durum olarak değerlendirdi. Baş, "Emperyalistlerin oyunlarında figüranlık yapmanın tek sonucu, ülkemizi, halkımızı daha büyük yıkımlara, acılara sürüklemek olacak. Suriye topraklarında Suriye ordusuna karşı bir savaşın herhangi bir açıklaması olamaz" dedi.

Türkiye'nin işgalci konumunu hak etmediğini ifade eden Baş, "Geç olmadan, daha fazla kan dökülmeden TSK Suriye'den çekilmeli, Ankara ve Şam arasında doğrudan temas kurularak sorunlarımızın çözümü sağlanmalıdır. Savaşın bir tek kazananı olur; emperyalistler, para babaları, patronlar" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Filistin'de işçi sendikalarından Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması"na karşı birlik çağrısı

SONRAKİ HABER

Savcı boşanmayı "husumet" saydı, istismarcı babayı akladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...