04 Şubat 2020 12:00

İngiliz gazeteciler 'muhabir ayrımı'nı boykot etti

İngiltere’de, Başbakanlık ofisinin toplantısına gazetecilerin bir kısmı içeri alınmayınca, gazetelerin tüm muhabirleri toplantıyı boykot etti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İngiltere’de, Başbakanlık ofisinin siyasi bir bilgilendirme toplantısında gazetecilerin bir kısmı içeri alınmayınca, gazetelerin tüm muhabirleri toplantıyı boykot etti. Brexit sonrası Avrupa Birliği (AB) ile ilişkiler hakkındaki bilgilendirme toplantısına bazı muhabirlerin alınıp bazı muhabirlerin alınmaması kararı boykotla sonuçlandı. Gazetecilerin tamamı Başbakanlık ofisini terk etti.

BAZI GAZETECİLER TOPLANTIYA ALINMADI

Gazeteciler İngiltere Başbakanlığı ofisindeki toplantıyı izlemeye geldi. Ancak toplantı başlamadan, Başbakanlık İletişim Müdürü Lee Cain muhabirlerin isimlerinin daha önceden hazırlanan listede olup olmadığı kontrol etti; gazeteciler ‘içeri alınacaklar/alınmayacaklar’ olarak iki gruba ayrıldı.

Listede adı olmayanların ise toplantıyı izleyemeyeceği açıklandı. Toplantıya alınmayacak gazeteciler arasında, The Mirror, Huffington Post, PoliticsHome, Independent muhabirleri de bulunuyordu.

BBC MUHABİRİ DE BOYKOTA KATILDI

Bu kararın üzerine, vergilerle finanse edilen BBC’nin yanı sıra ITV, Daily Mail, Telegraph, The Sun, Financial Times ve Guardian muhabirleri toplantıyı boykot etti.

The Guardian’a konuşan bir Başbakanlık kaynağı ‘iki ayrı bilgilendirme toplantısı planlandığını’ söyleyerek kararı savunmaya çalıştı. Kaynak, ‘daha kıdemli gazeteciler için ayrı başka bir toplantı planlandığını’ ve diğer muhabirlerin alınmadığı toplantının bu olduğunu öne sürdü.

İŞÇİ PARTİSİ: TRUMP’I TAKLİT EDİYOR

İngiliz basını bu gelişmenin ardından, İşçi Partisi’nden Johnson’a ağır bir eleştiri geldi. Parti Johnson’ın, eleştiriye pek tahammülü olmayan ve gazetecileri hedef almasıyla tanınan ABD Başkanı Donald Trump’ı taktiklerini taklit ettiği yorumunu yaptı. The Guardian gazetesi de yaşananları ‘hükümetin politika haberlerini hangi basın kuruluşlarının yapacağını belirleme yönündeki gayrımeşru girişimi’ olarak yorumladı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Danimarka'dan 4 İran vatandaşına casusluk suçlaması

SONRAKİ HABER

Yeni e’den Enver Gökçe sürprizi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa