04 Şubat 2020 08:01 Güncelleme: 04 Şubat 2020 08:24

Çeşme, Seferihisar ve Foça’da mültecilere engelleme

İzmir’in Çeşme, Seferihisar ve Foça ilçelerinde iki günde 132 mülteci engellenirken 4 insan kaçakçısı da yakalandı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: DHA

Reklam

İzmir’in Çeşme, Seferihisar ve Foça ilçelerinde iki günde toplam 132 mülteci sahil güvenlik ekiplerince engellenirken geçişleri organize eden Suriyeli 4 kişi de yakalanarak tutuklandı.

Sahil Güvenlik ekipleri tarafından önceki gün Seferihisar Doğanbey Burnu açıklarında, lastik bottaki bir grup göçmenin geçiş yaptığı bilgisine ulaşınca bölgeye harekete eden sahil güvenlik ekibince durdurulan lastik botta, 24'ü Afganistan ve 5'i Suriyeli olmak üzere 29 mülteci engellendi.

Aynı gün gelen ihbar üzerine Çeşme Toprakada ve Karada açıklarında durdurdukları lastik botta 43'ü Suriye, 34'ü Filistin, 6'sı Kuveyt, 3’ü Somali ve 1’i Suudi Arabistanlı olmak üzere 87 mülteci engellendi.

4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Foça Emniyet Müdürlüğü ekiplerince de Foça’dan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek üzere hazırlık yapan Suriyeli 16 mülteci engellenirken, onları araçlarıyla ilçeye getiren, organizatör oldukları ileri sürülen 4 Suriyeli de yakalandı.

Geçişleri engellenen toplam 132 mülteci, kimlik tespitinin ardından İl Göç İdaresi'ne gönderilirken geçişleri organize ettikleri belirtilen 4 kişi mahkemece tutuklandı. (İzmir/DHA)

Reklam