Kızılay binası önündeki protestoya polis müdahalesi: 19 kişi gözaltına alındı

Ankara'da, Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfına bağış yapmasına tepki göstermek için Kızılay binası önünde yapılmak istenen eyleme polis kalkanlarla müdahale etti, 19 kişiyi gözaltına aldı.

03 Şubat 2020 09:17
Paylaş

Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfına bağış yapmasına tepki göstermek için Kızılay Genel Müdürlüğü binası önünde toplanan emekçilere polis saldırdı. Sendika ve meslek odalarının yapmak istediği eylemde polis, 19 kişiyi gözaltına aldı.

KESK, TMMOB, ATO ve ASMMMO Ankara örgütlerinin çağrısıyla Kızılay Genel Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yapılmak istendi. Halktan toplanan vergilerin yandaş vakıflara aktarılmasına tepki göstermek için yapılmak istenen eylem daha başlamadan polis kalkanlarla müdahalede bulundu. Sendika ve meslek odalarının üye ve yöneticisi olan 19 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da Kızılay binası önünde protesto eylemi yapmak isteyenlere polis engel oldu, 19 kişiyi gözaltına aldı.

“Tecavüzcü Ensar kapatılsın” sloganlarının atıldığı eylemde, kimileri yanlarında getirdiği doğalgaz faturalarıyla tepki gösterdi. Kızılay Genel Müdürlük binasının önündeki eylemin engellenmesinin ardından az ileride bulunan vergi dairesi önünde yapılmak istenen basın açıklaması da polis engellemesi ile karşılaştı. (Ankara/EVRENSEL)

{{396390}}

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Ağrının evindeyiz hepimiz

SONRAKİ HABER

Jandarma, Berkin Elvan'ı kendi ölümünde kusurlu buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...