12 Nisan 2011 13:16

Azadiye Welat çalışanlarına 14 yıl 2 ay hapis cezası

Tutuklu olarak yargılanan Azadiya Welat gazetesi çalışanları Ali Çat, Abdulcebbar Karabeğ ve Mehmet Şehap Demir’in duruşması görüldü. Duruşmada mahkeme heyeti, Çat ve Karabeğ'e 7 yıl 1 ay hapis cezası verirken, Mehmet Şehap Demir ise tahliye edildi.Mersin' de 12 Eylül 2010'da yapılan Anayasa referandumda "halkı

Azadiye Welat çalışanlarına 14 yıl 2 ay hapis cezası
Paylaş

Tutuklu olarak yargılanan Azadiya Welat gazetesi çalışanları Ali Çat, Abdulcebbar Karabeğ ve Mehmet Şehap Demir’in duruşması görüldü. Duruşmada mahkeme heyeti, Çat ve Karabeğ'e 7 yıl 1 ay hapis cezası verirken, Mehmet Şehap Demir ise tahliye edildi.

Mersin' de 12 Eylül 2010'da yapılan Anayasa referandumda "halkı sandığına gitmeme yönünde tehdit ettikleri" ve "izinsiz bildiri dağıttıkları" iddiasıyla tutuklanan Azadiya Welat gazetesi çalışanları Ali Çat, Abdulcebbar Karabeğ ve Mehmet Şehap Demir'in 3’üncü duruşması Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Çat, Karabeğ, Demir'i ve avukatları hazır bulundu. Savunma yapan gazete çalışanları, suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanıklardan Çat ve Karabeğ’in taleplerini ret ederek, “Yasadışı örgüte yardım ve yataklık” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla her birine 7 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Demir’in ise tahliyesine karar verildi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Örgütlü işçi, mücadeleci sendika!

SONRAKİ HABER

Bu da Muammer Güler açılımı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...