01 Şubat 2020 07:01

Bölgede 4 ilde kardan kapanan 1555 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de kar ve tipi nedeniyle 1555 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de kar ve tipi nedeniyle 1555 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, dün akşam saatlerinde etkisini gösteren kar ve tipi nedeniyle 337 yerleşim birimine ulaşım sağlanmıyor. Kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdüren ekipler, ulaşımda özel araçlar yerine toplu taşımayı tercih etmeleri uyarısında bulundu. Güne karla uyanan yurttaşlar, ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi, belediye ekipleri de kaldırım ve yollarda çalışma yaptı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle Van-Bahçesaray, Hakkari-Şırnak, Muş-Kulp, Muş-Hasköy, Hizan-Bahçesaray ve Yüksekova-Dağlıca yolları kapandı.

BİTLİS

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, 600 köy yolunun kardan dolayı kapandığını belirtti.

Kurtkan, kapalı yolların açılması için karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini, ekiplerin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı belirlenen noktalarda bekletildiğini kaydetti.

Kar nedeniyle beyaza bürünen kentte yurttaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Belediye ekipleri de cadde ve kaldırımlarda kar temizleme çalışması yaptı.  

Hizan ilçesine 10 kilometre mesafede tipi nedeniyle bazı yurttaşlar araçlarıyla mahsur kaldı. Bölgeye sevk edilen karla mücadele ekipleri yolu açarak mahsur kalanları kurtardı.

Burhan Ölez adlı yurttaş, yolda tipi nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirterek, "Dağ başında mahsur kaldık. Çocuklarım arabada. Perişan olduk. Ekipler gelerek bize yardımcı oldu" dedi.

MUŞ

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, dünden bu yana etkisini sürdüren kar nedeniyle 311 köy yolunun kapandığını söyledi. Kapanan yolların açılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Yentür, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini vurguladı.

Kar nedeniyle adeta beyaza bürünen kentte belediye ekipleri, caddelerde kar temizleme çalışması yaptı, yurttaşlar da ev ve işyerlerinin önündeki karları temizledi.

HAKKARİ

Hakkari'de de kar, tipi ve çığ nedeniyle 95 köy, 212 mezraya ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapalı 307 yerleşim yerinin yolunu açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları 114. Şube Şefliği karla mücadele ekipleri, Çığlı köyü yakınında olumsuz hava şartları nedeniyle kapanan Hakkari-Şırnak kara yolunu açmak için çalışma başlattı. Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı karla mücadele ekipleri de tam donanımlı iş makinelerinin yardımıyla pistte biriken karları temizledi.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava çok bulutlu ve akşam saatlerine kadar karlı olacak. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güney ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Günün en yüksek sıcaklığının Van'da 0, sıfırın altında olmak üzere Bitlis'te 3, Hakkari ve Muş'ta 1 derece olması öngörülüyor. (Van/AA)

ÖNCEKİ HABER

AB Başkanı Faruk Kaymakcı'nın kötü İngilizce telaffuzu sosyal medyada gündem oldu

SONRAKİ HABER

Stockholm'de vizon çiftliklerinin kapatılması için eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...