30 Ocak 2020 14:19

Ankara Şehir Hastanesi'nden koronavirüsü duyurusu

Ankara Şehir Hastanesi personeline yaptığı duyuruda, hastanede Çin'de ortaya çıkan koronavirüslü hasta olmadığını bildirdi.

Ankara Şehir Hastanesi | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Çin'de hızla yayılan koronavirus (coronavirus) enfeksiyonu tanılı bir hastananın Ankara Şehir Hastanesi'nde bulunduğu söylentisi üzerine, hastane yönetimi personele duyuruda bulundu.

Hastane personelinin telefondan gönderilen mesajda, “Şu anda hastanemizde 2019 yeni koronavirus (2019-nCoV) enfeksiyonu tanılı hasta bulunmamaktadır. Çin'e seyahat öyküsü olan vatandaşlarımızdan başvuru olmuştur. Bu durumda üst veya alt solunum yolu enfeksiyonu bulguları olan hastaya cerrahi maske takılması, bu hastalara hizmet sunacak sağlık personelinin de sadece cerrahi maske takması yeterli olup, el hijyeni uygulaması ve aerosolizasyon oluşma olasılığı olan işlem (entubasyon, aspirasyon gibi) uygulanacağı zaman personelin N95 maskesi takması gereklidir. Bunun dışındaki uygulamaların yeri yoktur. Önemle duyurulur” denildi.

MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEMİ

CHP Adana Milletvekili TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut da koronavirüsü için meclis araştırması istedi.

Koronavirüsünün ilk olarak 1960’lı yıllarda görüldüğünü aktaran Ayhan Barut, "Çin Hükümeti virüs nedeniyle 56 milyon insanı barındıran onlarca şehri karantina altına almak zorunda kalmıştır. Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı tehdit eden virüse karşı yurttaşlarımızı korumak için, ülkemize gelen turistlerin girişlerinde alınacak tedbirlerin belirlenmesi ve virüsten korunma yöntemlerinin araştırılması, rastlanması halinde sağlık kurum ve kuruluşlarımızın ve personelimizin yeterliliğine ilişkin gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması istiyoruz" dedi.

Çin'in Wuhan kentinde "gizemli hastalık" ya da "gizemli zatürre" adlarıyla ortaya çıkan ve kısa sürede salgına dönüşen yeni tip koranavirüs (2019-nCoV) nedeniyle bugüne kadar 170 kişi hayatını kaybetti. 7 bin 711 kişiye bulaşan virüs, alınan önlemlere rağmen durdurulamıyor. 

Şiddetli akut solunum yolu sendromuna (SARS) yüzde 80 benzerliği bulunan ve geniş önlemler alınmasına rağmen durdurulamayan yeni tip koronavirüs yüzünden yaşanan can kaybı ve virüs bulaşan kişi sayısının bir haftada zirveye çıkması bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u aldığı günün akşamı sofrasında ne vardı?

SONRAKİ HABER

Rize’nin doğusunda anlayış da iklim de değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...