30 Ocak 2020 09:02

CHP'li Antmen'den deprem vergisi tepkisi: Paraları kim, nereye harcadı bilen yok

CHP Milletvekili Alpay Antmen, "Deprem için toplanan paraları kim, nereye, nasıl harcadı bilen yok. Bu durum iktidarın ayıbıdır" dedi.

Alpay Antmen | Fotoğraf: AA

Paylaş

Mecliste düzenlediği toplantıda deprem vergisine dair konuşan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, "Deprem için toplanan paraları kim, nereye, nasıl harcadı bilen yok. Bu durum iktidarın ayıbıdır" dedi.

Antmen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidarın, deprem konusunda önlem alması gerektiğini vurguladı ve deprem konusunda eğitimler verilmesini, inşaatların güçlendirilmesini, depreme dayanıklı binaların yapılmasını istedi. Antmen, 1999'daki Marmara depreminin ardından toplanmaya başlanan "deprem vergilerinin" bugün 34 milyar dolara ulaştığını anlatarak, "Bu vergiler depremlere önlem alınsın diye toplandı, bütçeye konulsun diye değil. Bugün, bu yoksul halktan toplanan vergilerin, depreme önlem almak için kullanılmadığı ortaya çıktı" diye konuştu.

İktidarın bu konuda hesap vermesi gerektiğini söyleyen Antmen, şöyle devam etti:

"Deprem için toplanan 34 milyar doları nereye harcadınız? Sayın Cumhurbaşkanı, halkın parasının hesabının sorulmasından rahatsız oldu. 'Harcanması gereken yere harcadık. Bu tür şeylerin hesabını vermeye zamanımız yok.' dedi. Bu nasıl bir yanıt? Bir cumhurbaşkanı, toplanan verginin hesabını nasıl vermem diyor? Kimler hesap veremez? Haksızlık ve hukuksuzluk yapanlar. Eğer deprem için toplanan bu paralar, önlemlere harcansaydı, bugün bu kadar büyük acılar yaşamazdık. Önlem için harcandıysa çıkın kalem kalem açıklayın. Deprem için toplanan paraları kim, nereye, nasıl harcadı bilen yok. Bu durum iktidarın ayıbıdır"

Antmen, Akkuyu Nükleer Güç Santralinin deprem bölgesine inşa edildiğini belirterek, "Mersin'de Akkuyu Nükleer Santral çalışırken yaşanacak bir depremde, Akdeniz ve çevresi cehennem olur. Santral inşaatının durdurulması lazım" dedi. (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

Aydın’da sit alanları ve yerleşim yerleri maden ihalesine açıldı

SONRAKİ HABER

Eskişehir Şehir Hastanesinde yangın merdivenleri sadece personel kartı ile açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...