28 Ocak 2020 18:44
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ocak 2020 06:38

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: Kudüs satılık değildir

Filistin Devlet Başkanı Abbas, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Ortadoğu Barış Planı"na "Kudüs satılık değildir" dedi. Filistinli direniş örgütü Hamas da güçlü bir şekilde karşı çıkacaklarını açıkladı.

Fotoğraf: Kalil Mazraawi / Wikimedia Commons (CC-BY-SA 4.0)

Paylaş

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Ortadoğu Barış Planı"nı reddettiklerini açıkladı.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, "Ortadoğu Barış Planı"nı eleştirerek, "Kudüs satılık değildir" dedi. Filistin Devlet Başkanı Abbas, "Hiçbir Filistinli Müslüman veya Hristiyan'ın bu planını kabul etmesi mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Filistinli direniş örgütü Hamas, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Ortadoğu Barış Planı"na güçlü bir şekilde karşı çıkacaklarını açıkladı.

HAMAS, TRUMP'IN "ORTADOĞU PLANI"NA KARŞI ÇIKACAKLARINI AÇIKLADI

Filistinli direniş örgütü Hamas, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde barış planına güçlü bir şekilde karşı çıkacaklarını açıkladı.

Hamas yöneticilerinden Halil el-Hayye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistin halkının hakları, Trump ya da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun şahsi hedeflerinin gerçekleştirilmesi için müzayede konusu olmayacak." dedi. Filistin meselesinin karşılaştığı zorluklarla mücadele için gerçek anlamda birlik ve beraberlik sağlanması, tek bir ulusal strateji konusunda mutabık kalınması gerektiğinin altını çizen Hayye, "Trump'ın sözde barış planına güçlü bir şekilde karşı çıkacağız" ifadesini kullandı.

Hayye, Arap ve İslam dünyasından, Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırdığı plan karşısında seslerini yükseltmelerini, Washington yönetiminin, Filistin halkı aleyhinde daha ileri gitmesinin engellenmesini istedi.

GAZZE, ABD'NİN "BARIŞ PLANINA" TEPKİ OLARAK GREVDE

Gazze'deki Filistinli gruplar, ABD'nin sözde barış planına tepki amacıyla greve çıktı.

Tüm Filistinli grupları bünyesinde barındıran Ulusal ve İslami Güçler Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de bugün Sağlık Bakanlığı hariç tüm kamu kurum ve kuruluşlarında greve gidileceği belirtildi. Açıklamada, grevle ABD ve İsrail'e, "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırılan sözde barış planının uygulanmayacağı ve Filistin halkının var gücüyle bu planın başarısız olmasına çalışacağı mesajı verileceği kaydedildi.

"Yüzyılın Anlaşması" sözde barış planının, ABD'nin, Filistin meselesini tasfiye etmeyi amaçlayan hedefinin bir parçası olduğunun vurgulandığı açıklamada, halkın öfkesinin bir göstergesi olarak resmi kurumların binalarına siyah bayrak asılması çağrısı yapıldı.

FİLİSTİNLİ GRUPLAR GAZZE'DE BİR ARAYA GELMEYE HAZIRLANIYOR

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi Üyesi Azzam el-Ahmed, Filistinli grupların yakın bir zamanda Gazze'de bir toplantı düzenlemeyi planladığını duyurdu.

Ahmed Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın kendisine tüm Filistinli grupların katılacağı bir toplantıyı organize etme görevi verdiğini belirtti ancak toplantının tarihine ilişkin bilgi vermedi. Toplantıda Filistin iç siyasetinde yeniden birlik sağlanması ve Trump'ın sunduğu barış planına karşı yol haritası belirlenmesi planlanıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kurul Kalesindeki taş ocakları ‘üretimi durdurma’ kararına rağmen çalışıyor

SONRAKİ HABER

Kırmızı bültenle aranan İranlı rapçı İstanbul'da gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...