30 Ocak 2020 10:21
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ocak 2020 10:34

Veli Encu'nun da aralarında bulunduğu 4 kişiye 25 yıl hapis

Roboski Katliamı'nda kardeşi ve birçok yakınını kaybeden Veli Encu ile Kumçatı Belediye Eski Eş Başkanı Mehmet Demir'in de aralarında bulunduğu davada 4 kişiye 25 yıl ceza verildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Roboski Katliamı'nda kardeşi ve birçok yakınını kaybeden Veli Encu ile Kumçatı Belediye Eski Eş Başkanı Mehmet Demir'in de aralarında bulunduğu 5 kişinin yargılandığı davada, 4 kişiye toplam 25 yıl ceza verildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 2011 yılında savaş uçakları bombardımanı sonucu 34 kişinin hayatını kaybettiği katliamda kardeşi Serhat ile birçok yakınını kaybeden Veli Encu, Kumçatı Belediyesinin Eski Eş Başkanı Mehmet Demir, Salih Kerçin, Mazlum Güzel ve Şehmus Kerçin'in tutuklu yargılandıkları davanın karar duruşması, Şırnak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya avukatlar ve her tutuklunun 3 yakını dışında kimse alınmadı.

Duruşma savcılığın esas hakkındaki mütalaasına karşı yapılan savunmalarla başladı. İlk olarak savunma yapan Veli Encu, mütalaayı kabul etmediğini, bu olayın mağduru olduğunu ve üzerine atılı suçları kabul etmeyerek beraat istedi. Kumçatı Belediye Eski Eş Başkanı Mehmet Demir ve Mazlum Güzel ile Şeyhmus Kerçin de savunma yaparak mütalaaya katılmadıklarını belirtip, beraat istedi. Ardından geçilen avukat savunmalarında müvekkillerinin devam eden dosyalarının mütalaa konusu yapıldığı belirtildi. Mütalaayı hazırlayan iddia makamının sadece aleyhe olan delilleri toplamakla yetindiğini belirten avukatlar, tanık ifadelerinin usule uygun olmadığını söyledi. Avukatlar, tanık beyanlarının kabul edilmemesi gerektiğini belirterek, müvekkillerine beraat istedi, tutukluluklarına son verilmesini istedi.

4 KİŞİYE HAPİS VERİLDİ

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Salih Kerçin hakkında beraat, Kumçatı Belediye Eski Başkanı Mehmet Demir ve Mazlum Güzel'in "terör örgütü üyeliği" iddiasıyla 7 yıl 6 ay, Veli Encu ve Şehmuz Kerçin hakkında "terör örgütü içerisindeki hiyerarşi yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" iddiasıyla 5'er yıl hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme 4 kişinin tutukluluğunun da devamı yönünde karar verdi. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Aydın'da AKP'li Bozdoğan Belediyesinde işçi kıyımı: 71 işçi işten atıldı

SONRAKİ HABER

Dilge Güney'den çocuk kitabı: Mavi Yıldız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...