27 Ocak 2020 11:59

Milas Belediyesinde TİS imzalandı

Milas Belediyesi ile Genel-İş arasında süren TİS görüşmelerinde anlaşma sağlandı. 145 işçiyi etkileyen TİS 1 Ocak 2020’den itibaren geçerli olacak.

Milas Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı

Fotoğraf: Milas Belediyesi

Paylaş

Milas Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Muğla Milas Belediyesi ile Genel-İş arasında imzalanan, 145 işçiyi etkileyen TİS 1 Ocak 2020’den itibaren geçerli olacak. Sözleşmeye göre belediyede en yüksek ücret alan işçinin yevmiyesi 29 lira 20 kuruş artarak 244 lira 3 kuruş oldu. En düşük yevmiye ise 206 lira 59 kuruş oldu.

İmza töreninin ardından bir açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Belediyemiz ve Genel-İş Sendikası arasında devam etmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, anlaşmayla sonuçlanmıştır. Daha önce her fırsatta belirttiğimiz üzere; çalışanımızın enflasyon karşısında mağduriyet yaşamaması adına, özellikle günün ekonomik şartları göz önüne alınarak ve çalışanlarımızın yaşam koşulları dikkate alınarak güzel bir toplu sözleşme yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

DİSK/Genel-İş Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş ise “Başkanımıza ve komisyon üyelerimize teşekkür ediyoruz. Biz hep ‘son sözü işçi söyler’ dedik. Bu bizim şiarımız oldu” diye konuştu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, teknik direktörlük görevi için Sergen Yalçın'la anlaştı

SONRAKİ HABER

CHP'li Ağbaba'dan Elazığ depremi izlenimi: Köylerdeki evlerin yüzde 95'i ağır hasarlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...