Birleşik Metal-İş örgütlü olduğu fabrikalarda grev uygulama kararını astı

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikası, örgütlü olduğu fabrikalarda sabahın erken saatlerinde grev kararı astı.

27 Ocak 2020 05:58
Son Güncellenme Tarihi: 27 Ocak 2020 06:00
Paylaş

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikası, örgütlü olduğu fabrikalarda grev uygulama kararını astı. Birleşik Metal-İş, MESS'in dayatmalarına karşı 5 Şubat'ta greve başlayacağını daha önce duyurmuştu.

GEBZE'DEKİ FABRİKALARDA GREV KARARI ASILDI

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş sendikası, Gebze’de bulunan fabrikalarda sabahın erken saatlerinde grev kararı astı. “Grev kararı ile grev uygulama kararı ilanı” başlığıyla grev ilan eden Birleşik Metal İş sendikası, “Sendikamız ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasından yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamıştır. Grev kararı tüm fabrikalarda ilan edilmiştir” açıklaması yaptı.

"GREV GİBİ GREV OLMALI"

Kroman Çelik fabrikasında grev ilanı asılırken Birleşik Metal-İş Genel Sekreteri Özkan Atar da açıklamalarda bulundu.

Heyecanlı olduğunu ifade eden bir Kroman işçisi, "Kendimi her gün nöbete yazdıracağım. Bu grev hepimiz için çok önemli. İşçilerin en geniş birliği grevi kazanmanın tek yolu" dedi.

Sarkuysan işçileri ise, "Grev kararı asmak önemli. Grev gibi grev olması daha önemli. İnsanlar artık geçinemiyor. Borç bataklığının içinde yüzüyorlar. Bu bataklıktan çıkmak ancak örgütlü mücadeleyle mümkün" dedi.

Dostel işçileri ise, "Tüm işçi arkadaşlarımız heyecanlı. Sabah grev kararı asıldıktan sonra nöbet listeleri oluşturdu. Sağlam bir grev olması için elimizden geleni yapacağız" dedi. (Gebze/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Mesudiyeliler HES’lere de, taş ocaklarına de karşı

SONRAKİ HABER

İran'da yolcu uçağı iniş sırasında pistten çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...