25 Ocak 2020 05:11

ODTÜ'de öğrenci asistanlığı şartları değiştirildi

ODTÜ Rektörlüğü, öğrenci asistanlığı için "soruşturma geçirmemek", "disiplin suçu olmamak" ve "KYK bursu alıyor olmak" şartlarını getirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

ODTÜ'nün çeşitli alanlarında çalışan öğrenci asistanlarına 2019-2020 güz dönemi sonunda istifa etmeleri için geçtiğimiz ay mail gönderen Rektörlük, bu dönem işe alımlar için kriterler değiştirilerek disiplin suçu bulunmama ve burs alıyor olmak şartlarını getirildi.

İşten çıkarılan öğrencilere atılan e-postada kimi şartları sağlayan öğrencilerin tekrar işe alınacağı bildirildi. Ancak belirtilen şartları sağlayamayan öğrenciler işe geri dönemeyecek.

2019-2020 akademik yılının başında öğrenci asistanlığı için gerekli şartları sağlayan öğrenciler, dönem arasında aldıkları e-posta ile asistanlık şartlarının değiştiğini öğrendi.

Sağlanması gereken şartlar arasında "soruşturma geçirmemek", "disiplin suçu olmamak", "okulu uzatmamış olmak", "dönem ortalamasının 2.00 notunun üzerinde olması" ve "KYK bursu alıyor olmak" gibi kriterler yer alıyor.

Evrensel'e konuşan bir bir öğrenci, birinci sınıfta dönem ortalaması 2.00’ın altında olduğunu belirterek, “İkinci dönem ortalamamı iki üstüne çıkarma ihtimalim varken dönem arasında işten çıkarıldım’’ dedi.

Okulu uzattığı için işe geri alınmayan bir öğrenci ise ‘’Asıl uzatan öğrencilerin bu işe ihtiyacı varken böyle bir karar almaları, yönetimin öğrenci karşıtı bir durumda olduğunu gösterir’’ dedi.

Hakkında disiplin soruşturması açılan ve bu soruşturmadan ceza almayan bir öğrenci ise bu uygulamanın hem ayrımcılık olduğunu hem de suçsuz bulunup ceza almayan öğrencilerin böyle elenmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van'da fıstık yetiştiren Hasan Sari: Destek alsam dört dörtlük üretim yapabilirim

SONRAKİ HABER

Sabancı Holding yöneticilerine suç duyurusu: Temsa'da hileli iflas mı var?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...